brojač poseta

среда, 18. јун 2008.

„Opel antara” za sladokusce

Sredinom maja na srpskom tržištu pojaviće se Opelov krosover „antara”

Sredinom maja na srpskom tržištu pojaviće se Opelov krosover „antara”, naslednik legendarne „frontere”. „Antara” je pretpremijerno predstavljena na 45. beogradskom salonu automobila, gde smo se i uverili da Opel ima spreman adut za povratak u trku vozila s pogonom na sva četiri točka.

BORAC - Bazirana je na Dženeral motorsovoj „teta" platformi, koju koristi brat blizanac „ševrolet kaptiva". Atraktivna „kaptiva" je poslužila i kao zamorac za ispitivanje tržišta, kako bi se „antara" doterala do savršenstva.
„Antara" je napravljena tako da se potencijalnom kupcu svidi na prvi pogleda. Elegantan i dinamičan izgled trebalo bi da odrade 90 odsto posla, pre nego što vas prodavac „matira" s visokotehnološkim detaljima, bogatom standarnom opremom i naravno 4x4 pogonom. Okom „antaru" možete da podelite na dva dela, ali ne na klasičan prednji i zadnji, već na donji i gornji. Pneumatici od 17 i 18 inča, visok klirens (21cm) i podna ojačanja otkrivaju terensku dušu Opelovog krosovera, dok gornji deo krase elegantne linije sportskog izgleda, tipične za gradske SUV-ove.
Što se unutrašnjosti tiče, „antara" može da se pohvali poznatom Opelovom filozofijom - sve je na svom mestu, bez previše eksperimentisanja. Standardna oprema je bogata (klima-uređaj, ESP, automatsko spuštanje prozora, CD-mp3 sa sedam zvučnika...), dok su instrumenti veliki, jasni i dobro postavljeni. Takođe, položaj za volanom se pronalazi u sekundi. Sve ovo je jako bitno ako se odlučite da sa standardnog automobila pređete u SUV. Privikavanje je gotovo trenutno.
U ponudi će biti tri motora, a za naše tržište najinteresantniji agregat je komon-rejl turbo dizelaš od dve litre i 150 KS, koji standardno dolazi s filterom za čestice čađi. Radi se o motoru najnovije generacije s aluminijumskim cilindrima u glavi motora i turbopunjačem s promenjivom geometrijom. Uskoro bi trebalo da se pojavi i njegova slabija verzija sa 127 „konja". Osnovni benzinac može da se pohvali kapacitetom od 2,4 litre i 140KS, dok je vrh ponude V6 motor od 3.200 kubika i 227KS.
Još nije određena cena za Srbiju, dok se „antara" u Nemačkoj prodaje od 27.750 evra za benzinac 2.4 s osnovnom opremom. Cena dizelaša je od 31.930 evra, što je u kategoriji rivala „hjundaija santa fe" ili „micubiši autlendera". „Antara" bi opasnog protivnika trebalo da dobije početkom 2008. godine, kada će se pojaviti dugo najavljivani „folksvagen tiguan"

Нема коментара: