brojač poseta

субота, 14. јун 2008.

Oluja potopila grad

Jednočasovna oluja sa grmljavinom koja je oko 18 sati zahvatila Novi Sad gotovo je paralisala saobraćaj, a brojne ekipe „Vodovoda“, uz pomoć vatrogasaca, morali su da pomažu građanima da bi se ispumpali voda iz podruma zgrada.

Najkritičnije je bilo u Industrijskoj ulici, ispod nadvožnjaka u Kisačkoj i Temerinskoj ulici, Futoškoj ulici kod Elektrotehničke škole, u Jevrejskoj, na Bulevaru Despota Stefana kod Kineske četvrti i Ulici Save Kovačevića.
Na Uglu Rumenačke i Kornelija Stankovića, kao i Maksima Gorkog i Stražilovske automobili nisu mogli da prođu, a kišna kanalizacija nije mogla da primi svu vodu. Plivao je Žitni trg kod socijalnog, ali i raskrsnica Bulevara Jovana Dučića i ulice Bate Brkića. Poplavljene ulice dovele su i do poremećaja u saobraćanju autobusa GSP-a.
- Na svim linijama smo imali kašnjenja jer autobusi nisu mogli da prođu kroz pojedine ulice. Najteže je na linijama koje prolaze ulicama koje su uvek poplavljene kao kod nadvožnjaka u Kisačkoj i Temerinskoj. Autobusi su bili upućeni na alternativne pravce, ali dok se voda nije povukla nismo mogli da normalizujemo saobraćaj - kaže dežurni dispečer GSP.
Zbog nemogućnosti da se prođe pojedinim ulicama, ali i mnogobrojih radova na pojedinim pravcima poput onih u Jovana Subotića napravile su se i velike gužve na Bulevaru oslobođenja. U Vatrogasnoj brigadi kažu da su već do 19 časova imali oko 50 poziva građana da im pomogu zbog ulaska vode u podrume. Veliki broj intervencija imale su i ekipe „Vodovoda i kanalizacije“. U ovom preduzeću kažu da se voda brzo povukla sa ulica, a da je do poplave došlo jer kanalizacioni sistem nije projektovan da primi ovoliku količinu vode.

Нема коментара: