brojač poseta

четвртак, 05. јун 2008.

N81 - Nokija za gejmere

Model N81 namenjen je mladima koji požele da se odmore od predavanja na fakultetu ili posla i pobegnu u svet muzike i igara...

„Nokija N81 8GB“ je model koji bi najmanje trebalo da vam služi kao mobilni telefon! Da, upravo tako. Za „Halo“, „Gde si?“ i „Šta radiš“ možete da nabavite druge daleko jeftinije i podjednako kvalitetne modele finskog proizvođača. N81 8GB u Srbiji košta 350 €.

IGRA - N81 (8 gigabajta) pozicioniran je prema mladima, između 20 i 30 godina, koji na nekoliko minuta (možda i sati) požele da se odmore od predavanja na fakultetu ili posla. Da pobegnu u svet muzike i igara.
Nokija je upravo N81 upotrebila kao „zamorca“ za testiranje nove platforme „N-gage”, koja omogućava daunloudovanje i kupovinu mobilnih igara, četovanje sa prijateljima... Uz telefon dobijate i tri instalirane igre „Space Impact“, „Asphalt 3D“ i „Fifa07“, ali, nažalost, samo u demo verziji. Kompletna igra može da se „skine“ sa sajta www.n-gage.com, uz adekvatnu nadoknadu u dolarima ili evrima.
N81 upravo igrama može da zahvali na svom čvrstom, slajder izgledu (težina 140 grama), koji nije elegantan, ali dobro obavlja posao. Na vrhu telefona, s obe strane priključka za slušalice, nalaze se dva dugmeta, namenjena isključivo igrama. Fanovi portabl igračkih konzola ipak ne bi trebalo da očekuju čuda od modela N81 8GB, pre svega zbog dimenzija i malog ekrana (dijagonala 2,4 inča, odnosno 6,096 centimetara). Međutim, nije sve u veličini, jer dodatni centimetri povećavaju težinu i praktičnost, tako da stižemo do laptopova od 17 inča i tri kilograma.
Muzička strana „nokije N81“ je integrisana fleš memorija od osam gigabajta (dovoljno za 9.000 pesama) i 3,5 milimetarski audio priključak, u koji možete da „uštekujete“ slušalice po želji. Nokija namerno izbegava da agresivnije istakne N81 kao „muzički telefon“, jer neće da ulazi u teritoriju modela iz serije „Xpress music“. Bilo kako bilo, N81 8GB koriste pevačica Estel u spotu za pesmu „My American Boy“ i Eliša Kiz u spotu „Like You‘ll Never See Me”.
„Nokija N81“ dolazi s kamerom od dva megapiskela i bez GPS-a, kako ne bi konkurisala većem, ali i skupljem N95

Нема коментара: