brojač poseta

четвртак, 05. јун 2008.

Letujte gde vas svi razumeju

Crna Gora je dugo bila jedina dostupna destinacija turistima iz Srbije, a interesovanje i dalje ne jenjava...

Ako se još uvek niste odlučili gde ćete provesti leto, a voleli biste da odmor potrošite na moru jedne od zemalja u okruženje. Glavne razlike između hrvatskog i crnogorskog primorja su cene i kvalitet usluga.

TOPLO - Hrvatsko primorje je oduvek privlačilo turiste iz Srbije, ali ipak još postoji briga za bezbednost što odbija turiste. Putnicima ne odgovara ni što veliki broj agencija nema organizovan prevoz do destinacija u Hrvatskoj. Međutim, ako se uzmu u obzir prirodne lepote kojima obiluje to primorje, mnogobrojna ostrva i čiste plaže, vredi se potruditi i sam sebi organizovati prevoz.
Crna Gora je dugo bila jedina dostupna destinacija turistima iz Srbije, a interesovanje i dalje ne jenjava. Pristupačne cene, prijateljska atmosfera i kratak prevoz su stvari koje čine Crnu Goru veoma privlačnom.
Prema rečima Zorice Zdravković iz agencije „Pan Evropa Adriatik” ogromno je interesovanje za hrvatsko primorje, ali kad turisti čuju cenu, uglavnom se predomisle.
- Strah je još jedan od razloga zbog kojeg izbegavaju Hrvatsku, ali to se prevaziđe. Najviše se interesuju za Poreč i Brione. Cene su veće nego u Crnoj Gori, ali usluga je na mnogo višem nivou. Za Crnu Goru najviše se kupuju aranžmani za Budvu i Herceg Novi – objasnila je Zorica.
Iz agencije „Elnos turs” kažu da su novi propisi koji su uvedeni na crnogorskom primorju ipak smanjili interesovanje ljudi, barem preko agencija.
- Turisti se potrude da preko nekih svojih „šema” idu u Crnu Goru, dok je Hrvatska finansijski nedostupna za većinu. Ipak, veliko je interesovanje za Istru – objasnio je Aleksandar Vranić iz „Elnos tursa”.
Marija Graorinov iz agencije „Kompas” kaže da je najveće interesovanje za Opatiju, ali da se ne može reći da je „enormno”.
- Zasad je najveće interesovanje za Crnu Goru, odnosno za Bečiće, Budvu i Herceg Novi. Iako imamo dosta ponuda za Hrvatsku, Opatija je najtraženija – rekla je Marija.
Olakšavajuća okolnost za obe zemlje je i to što nije potrebna viza, kao ni poznavanje jezika, tako da samo ostaje da izabarete

Нема коментара: