brojač poseta

субота, 07. јун 2008.

"JUGO" NA KROVU ZBOG MOBILNOG!

Dvojica mladića povređena u sudaru na Karaburmi kad je na njihov „jugo" naletela „kija" čiji je vozač razgovarao mobilnim telefonom

Aleksandar Ilić (19) i Stefan Tešić (19), obojica iz Beograda, povređeni su u saobraćajnoj nesreći koja se juče dogodila na Karaburmi. Do udesa je došlo na uglu ulica Patrisa Lumumbe i Pane Đukića kad je „kija rio karavan", inače službeno vozilo „Beograd puta", u punoj brzini udarila u „jugo" u kome su bili mladići. Ilić i Tešić izvučeni su iz prevrnutog automobila i prevezeni u Urgentni centar. Kako Press saznaje, žena koja je vozila „kiju" razgovarala je mobilnim telefonom u trenutku kad je ušla i raskrsnicu ne poštujući prvenstvo prolaza.

Mesto nesreće... Sudar se dogodio u ulici Patrisa Lumumbe na Karaburmi

Očevici nesreće kažu da je sudar bio stravičan i da je prava sreća da mladići nisu zadobili teže povrede.

- Dok sam pričao s prijateljima, gledao sam prema raskrsnici. Video sam „jugo" kako ide ulicom Patrisa Lumumbe. „Jugo" je imao pravo prvenstva prolaza. Karavan „kiju" nisam ni primetio. Kada je žena koja je vozila karavan videla da će udariti u „jugo", odmah je prikočila. Gume su zaškripale, ali nije uspela da izbegne sudar. Udarila je u vrata „juga", koji se prevrnuo na krov - rekao je Žika Ž.

- Odmah smo dotrčali do prevrnutih kola. Unutra su bila dvojica mladića. Nisu znali šta ih je snašlo. Bili su u šoku. Gledali su u nas, ali nisu znali šta se događa. Bilo je krvi jer ih je staklo poseklo po rukama i glavi. Jedva smo ih izvukli. Žena koja ih je udarila izašla je iz kola s telefonom u ruci. Kad je videla šta je uradila, pozlilo joj je. Ubrzo je stigla Hitna pomoć. Mladiće su odvezli, a ženi koja je izazvala udes dali su lekove za smirenje jer je bila u šoku - objasnio nam je penzioner.

„Kija" je prošla raskrsnicu ne poštujući prvenstvo prolaza i zakucala se u „jugo" ... Žika Ž., očevidac nesreće

Meštani ovog dela Karaburme kažu da, i pored toga što ulice u ovom kraju nisu prometne, skoro svakog dana događaju se sudari zbog bahate vožnje.

- Kroz ove poprečne ulice vozači divljaju, a saobraćajci dođu samo kad se nešto desi. Niko ne staje na saobraćajne znakove, a i da ne pričamo da je prelazak ulice na pešačkom prava lutrija jer nema šanse da neki vozač stane i propusti pešaka - ispričali su nam stanari okolnih zgrada.

U saobraćajnoj policiji kažu za Press da je nepoštovanje znakova jedan od uzroka saobraćajnih znakova.

- Polovina vozača ne poštuje saobraćajne znakove, a zabranu korišćenja mobilnog telefona u toku vožnje više od sedamdeset odsto vozača - kaže za Press jedan od saobraćajnih policajaca.

Нема коментара: