brojač poseta

субота, 07. јун 2008.

JADRANKA NAJMLAĐI POSLANIK U SRBIJI

Studentkinja Jadranka Jovišić sešće u skupštinske klupe sa samo 22 godine, kaže da su joj uzori Dragoljub Mićunović i Zoran Đinđić

Student prava... Jadranka se ozbiljno priprema za prvi dan u Skupštini

Najmlađi poslanik u novom sazivu Skupštine Srbije biće Jadranka Jovišić, student Pravnog fakulteta u Novom Sadu, koja će 17. juna napuniti 22 godine. Za poslanika je izabrana na listi koalicije „Za evropsku Srbiju - Boris Tadić", a član je Demokratske stranke tek dve godine. Mlada Novosađanka će, sa još troje najmlađih poslanika iz drugih stranaka, pomagati Jovanu Krkobabiću, koji će kao najstariji poslanik predsedavati konstitutivnoj sednici parlamenta.

- Oduševljena sam što ću u poslaničkim klupama sedeti s nekim od mojih idola, kao što je profesor Dragoljub Mićunović, zbog kog sam, pored ostalog, i počela aktivno da se bavim politikom. Kada je u pitanju prva sednica, moram da priznam da nisam očekivala da ću biti za predsedavajućim stolom, ali ću se truditi da taj posao maksimalno dobro uradim. Postoji pozitivna trema, pripremam se za taj dan i u tome mi mnogo pomažu starije stranačke kolege - priča za Press Jadranka Jovišić.

Simpatična Novosađanka ističe da je postala član DS-a jer su promene koje je donela politika Zorana Đinđića i način na koji su one sprovođene u Novom Sadu bili nešto što se poklopilo s njenim idejama i viđenjima kako treba da bude uređeno srpsko društvo.

- Pored pokojnog premijera Đinđića, u DS-u izuzetno cenim profesora Mićunovića, predsednika Tadića, kao i gospodina Bojana Pajtića. Njihovo političko delovanje pokazuje nama mladima kako treba da se radi u politici - kaže Jadranka.

Ona se nada da u Skupštini više neće biti nepristojnih reči i da će se njene kolege ponašati mnogo pristojnije nego ranije.

- Na listi DS-a biće desetoro mladih poslanika. Očekujem da će i u drugim poslaničkim grupama biti dosta mladih, a nova, mlada generacija u skupštinske klupe doneće i pristojnost. Ja se tome nadam, iako naša stranka ni ranije nije doprinosila nepristojnom ponašanju - navodi mlada Novosađanka.

Pored studija prava i bavljenja političkom, Jadranka Jovišić kaže da ima vremena i za izlaske i provod, odnosno za sve ono što je, kako kaže, deo života njene generacije.

Нема коментара: