brojač poseta

среда, 04. јун 2008.

Invalidi u mraku zbog duga od 14.000 dinara

Invalidi u mraku zbog duga od 14.000 dinara
NIŠ - Ekipe Elektrodistribucije isekle su struju u prostorijama dve organizacije koje okupljaju mlade sa invaliditetom. Organizacije Udruženje studenata sa hendikepom i Udruženje „Iz kruga“, koja okupljaju 50 mladića i devojaka, duguju za utrošenu električnu energiju 14.000 dinara. Studenti smatraju da je odluka o isključenju nekorektna jer prethodno nije upućeno upozorenje.

U prostorijama ovih organizacija svakodnevno su se od jutra do večeri okupljali mladi, polaznici škola kompjutera, engleskog jezika i aktivisti drugih programa udruženja, što već sedam dana nije moguće zbog seče struje.
Oni smatraju da je Elektrodistribucija postupila nekorektno, budući da je struju isekla bez upozorenja zbog duga manjeg nego što ga imaju mnoge druge organizacije i firme koje i dalje troše, a ne plaćaju struju.
- Isekli su nam struju uprkos tome što su aktivisti koji su se zatekli u prostorijama pokušali da objasne da nam grad još nije uplatio novac za komunalne račune. Novac je stigao sutradan po isključenju, ali, očigledno, prekasno. Više puta smo se obraćali Elektrodistribuciji da nam daju određene popuste za račune, kao što su to činili „Telekom“ i Toplana, a oni su nam, umesto davanja popusta, isekli struju i onemogućili rad pedesetak ljudi. Sada nam još traže da dodatno platimo ponovno priključenje - kaže Jasmina Barać, predsednica Udruženja studenata sa hendikepom.
U Elektrodistribuciji kažu da su uputili poziv studentima na dogovor o plaćanju duga na rate.
- Prvo, studenti su zakupci prostorija, tako da mi nismo znali o kojim organizacijama je reč budući da je vlasnik brojila fizičko lice. Tačno je da ove organizacije imaju relativno malu potrošnju, ali nisu izmirivale obaveze u dugom periodu. Pozvali smo ih na dogovor, ali još nam se nisu javili - kaže Slađana Mančić, PR „Jugoistoka“.

Нема коментара: