brojač poseta

недеља, 29. јун 2008.

Građevinski preduzimač ubijen iz snajpera

BEOGRAD - Aleksandar Milošević (30), zvani Aca Kostur, vlasnik lanca kladionica „Kalčo“ i građevinske firme, u noći između četvrtka i petka ranjen je ispred svoje kuće u Udbinskoj ulici 17, ali je preminuo juče oko 17 časova u Urgentnom centru, saznaje „Blic“.

Metak, najverovatnije ispaljen iz snajpera, koji je Miloševića pogodio u grudi, završio je u ramenu njegovog vozača Igora Kukunešoskog (19).
Milošević je bio u komi, a i njegov vozač je i dalje u teškom stanju. Kako „Blic“ saznaje, njih dvojica su se u ponoć dovezli Miloševićevim džipom „porše kajeno“ do Udbinske ulice. Čim je Milošević otvorio vrata džipa i počeo da ustaje, metak ga je pogodio u grudi. Prošao mu je kroz telo, okrznuo vozača o vilicu i zaustavio se u njegovom kuku. Napadač je pobegao, a pretpostavlja se da ga je u blizini saučesnik čekao u automobilu.
Miloševićevi prijatelji, koji su bili u vozilu iza njegovog džipa, kada su videli da je pao, istrčali su iz svog automobila. Teško povređenog Acu Kostura i vozača odvezli su u Urgentni centar. Milošević je prva pomoć pružena na reanimaciji i konstatovano je da mu je metak povredio pluća, slezinu i želudac. Milošević je preminuo posle operacije u kojoj mu je izvađena slezina. Njegov vozač je zadobio teške povrede i zadržan je na lečenju.
Patrola policije koja je dežurala u Urgentnom centru kada su dovezeni ranjeni Milošević i vozač obavestila je kolege koji su odmah pretražili okolinu višespratnice u kojoj živi Aca Kostur i ispred koje je ranjen. Međutim, nisu nađeni nikakvi tragovi koji bi ukazali na identitet napadača.
Zgrada u kojoj Milošević stanuje obezbeđena je i u nju može da uđe samo onaj ko zna šifru ili ukoliko mu stanar automatski otvori vrata. Miloševićeve komšije juče nisu bile raspoložene za bilo kakvu priču i jedino su prokomentarisali da je „sve to strašno“.
Kako „Blic“ saznaje, Milošević je imao dosije u beogradskoj policiji. Zašto je neko pokušao da ga ubije, nije poznato, a operativci motiv traže u njegovim poslovima i privatnim kontaktima. Posebno su pod lupom njegovi građevinski poslovi i da li je sa nekim došao u sukob zbog preklapanja interesnih zona. Osim dosijea, Milošević je s policajcima bio povezan i na drugi način. Kako saznajemo, svojevremeno je pripadnike MUP-a angažovao kao svoje obezbeđenje.
- Milošević je i blizak prijatelj Andrije Draškovića. Najbolja prijateljica mu je bila Verica Rakočević, Draškovićeva bivša tašta. On je čak finansijski pomogao njene modne revije - kaže za „Blic“ jedan Miloševićev poznanik.
Široj javnosti Milošević je poznat kao gost mondenskih mesta. U trač rubrikama pisano je o njegovim navodnim vezama s pevačicama Anom Nikolić, Anom Kokić i Aleksandrom Perović. Svojevremeno je dovođen u vezu i sa misicom Dinom Džanković, članicom grupe „Models“ Ivanom Stamenković Sindi, pevačicom Slađanom Ivanišević i manekenkom Tijanom Šarenac.

Potraga za ubicom Kikinđanina
Policija i dalje traga za ubicom Dejana Kikinđanina (33), koji je likvidiran prekjuče ispred njegove kuće u Plitvičkoj ulici na Banjici. Iako policija pretpostavlja da je ubijen u sukobu narko-grupa, motiv još nije poznat. Kikinđanin je, kako saznajemo, povezivan s Markom Pavlićević, koji je ubijen pre dva i po meseca i veruje se da je ubistvo u Plitvičkoj ulici nastavak obračuna. Policija pokušava da o njegovim poslovima i rivalima sazna od njegovih poznanika, ali niko od njih nije bio raspoložen za priču.

Pevačice ga „znale iz viđenja“
Iako su mediji pisali da je pevačica Aleksandra Perović spot za pesmu „Opijum“ snimila u velelepnom domu Aleksandra Miloševićevom, ona je juče za „Blic“ to negirala.
- Ne poznajem tog čoveka - kratko je rekla Perovićeva.
Milošević je svojevremeno demantovao vezu sa Anom Nikolić o kojoj su pisali tabloidi.
- Anu Nikolić poznajem i privatno se družimo. Nema reči o tome da smo u ljubavnoj vezi. Zaista mi nije interesantno da komentarišem naše prijateljstvo niti tvrdnje da sam njen novi finansijer i da sam joj dao 100.000 evra. Naravno da nisam niti mi pada na pamet da bilo koga finansiram. Imam 29 godina, mlad sam i uspešan. Kada budem imao 70 godina, možda ću tada finansirati nekog - rekao je tada Milošević.
Milošević je, takođe, negirao da je u vezi i s pevačicom Anom Kokić, navodeći da je „poznaje i da mu je pevala na proslavama i rođendanima“.
Modelsica Ivana Stamenković Sindi takođe je za „Blic“ porekla bilo kakvu vezu sa Miloševićem.
- Poznajem ga samo iz viđenja, iz grada. Ne znam ga dobro niti znam šta se to dogodilo. Evo, od vas čujem - rekla je Sindi.

Нема коментара: