brojač poseta

понедељак, 09. јун 2008.

„Fićom“ u provaliju

Novosađanke Draginja B. (74) i njena ćerka Dušanka (47) povređene su u saobraćajnoj nesreći preksinoć na starom putu Beograd - Novi Sad, nedaleko od Sremskih Karlovaca. Automobil kojim je najverovatnije upravljala ćerka survao se niz strminu kraj puta na Fruškoj gori i završio u šumi. Čudom, obe žene su samo lakše povređene, a nakon ukazane pomoći u Kliničkom centru Vojvodine, otpuštene su na kućno lečenje.

Nesreća se dogodila oko 23 sata uveče, na delu puta u blizini naselja Puckaroš, udaljenog nekoliko kilometara od Petrovaradina. Prema nezvaničnim podacima, žene su se belim „fićom“ novosadskih tablica kretale iz Sremskih Karlovaca ka gradu.
Na neosvetljenom delu puta, gde ne postoji zaštitna ograda, Dušanka B. je, iz za sada nepoznatih razloga, izgubila kontrolu nad vozilom i sletela u nekoliko metara duboku i strmu provaliju sa desne strane puta. Automobil se zaustavio zahvaljujući gustom rastinju, a policija veruje da je upravo to i sprečilo veću tragediju. Prema prvim podacima, Dušanka B. je uspela da se izvuče iz kola i pozove pomoć. Lakše povređena, probijajući se kroz mrkli mrak i gusto rastinje, ona je uspela da se popne do glavnog puta, gde je potražila pomoć. Ubrzo je na mesto udesa stigla i policija, koja je zatim pomogla njenoj povređenoj majci da izađe iz slupanog vozila. Obe žene su prevezene u Klinički centar, gde su im sanirane povrede.
- Draginja B. je zadobila prelome i lakše povrede, kao i druga pacijentkinja. Obe su, nakon ukazane pomoći, puštene na kućno lečenje - navode medicinari iz Kliničkog centra. Mada je policija obavila uviđaj, za sada se još ne zna zvanični uzrok nesreće.

Magistralni put bez bankina
Deonica puta između Petrovaradina, od Tekija, pa do ulaska u Sremske Karlovce inače među vozačima slovi za loše obezbeđenu i riskantnu. Osim nikakve osvetljenosti, na ovom putu skoro nigde nema zaštitnih bankina, bez obzira na to što je u pitanju magistralni put. Zbog nepreglednosti, ali i neprilagođene brzine, na ovom putu su česte saobraćajne nezgode koje se, srećom, uglavnom završe sa lakšim povredama putnika.

Нема коментара: