brojač poseta

четвртак, 05. јун 2008.

DEVOJCI SLOMIO VRAT

Emini Beserta (27) iz Velikog Trnovca osumnjičen da je ubio svoju devojku Ivanu Nikolić (26) iz Zaječara. Iako se verovalo da je umrla od droge, obdukcija utvrdila da je usmrćena tupim predmetom

Mesto zločina... Hotel „Konj" u Zaječaru

Zaječarska policija traga za Eminijem Besertom (27) iz Velikog Trnovca zbog sumnje da je ubio svoju devojku Ivanu Nikolić (26) iz Zaječara! Ivana je preminula 25. marta u zaječarskom hotelu „Konj" i tada se pretpostavljalo da se predozirala heroinom. Međutim, rezultati obdukcije pokazali su da je Ivana ubijena udarcima tupim predmetom u vrat, i da je zločin najverovatnije izvršio njen momak Emini Beserta!

Prema prvim izveštajima policije, kada je otkriveno telo Ivane Nikolić u sobi zaječarskog hotela, pretpostavljalo se da je uzrok smrti prekomerna doza heroina. U hotelskoj sobi pronađeni su tragovi droge, a Ivana je odranije bila evidentiran kao narkoman. Međutim, njena porodica od početka je sumnjala u ovu verziju, a njihove sumnje obistinile su se kada je stigao nalaz veštaka Zavoda za sudsku medicinu u Nišu.

Momak poricao zločin

- Osumnjičeni Beserta dao je iskaz zaječarskoj policiji sredinom aprila. Tada je negirao bilo kakvu umešanost u smrt devojke, sa kojom je bio u vezi. Imali smo i tada određenih sumnji da njena smrt nije uzrokovana predoziranjem, ali nismo imali konkretnih dokaza, pa je on pušten. Kada su stigli nalazi veštaka, bilo je jasno da se radi o ubistvu. Odmah je raspisana potraga za Besertom - kaže za Press izvor blizak istrazi.

Miodrag Nikolić, Ivanin otac

Kako saznajemo, u nalazu veštaka Zavoda za sudsku medicinu u Nišu navodi se da je smrt nastala nasilnim putem usled naglog poremećaja i prestanka disanja i srčanog rada zbog nagnječenja kičmene moždine. Poremećaj je usledio, navodi se u izveštaju, kao posledica iščašenja prvog vratnog pršljena, nanetog tupim mehaničkim predmetom!

Emini Beserta i Ivana Nikolić su 25. marta zajedno došli u hotel oko 16.30 časova. Pet sati kasnije Emini je izašao sam, potraživši od recepcionara ličnu kartu kako bi otišao u grad da kupi hranu. Sa sobom je poneo i ključeve od sobe. Ipak, šta se u tom periodu tačno dogodilo i zbog čega je Beserta usmrtio svoju devojku biće poznato tek kada bude dostupan policiji.

Ubica pobegao na Kosovo

Ivanin otac Miodrag Nikolić kaže za Press da su on i njegova porodica od samog početka sumnjali u priču da je Ivana umrla od heroina. Naročito je bio sumnjičav Ivanin brat Milan, koji je difovac i odlično poznaje anatomiju.

- Ivana je tri puta išla na lečenje od zavisnosti, bila je smeštena u Topaonici kod Niša. Vratila se krajem januara i zaista je izgledala dobro. Ona je bolovala od multiple skleroze i sredinom aprila trebalo je da ode u Niš na kontrolu. Nije izlazila u grad, išla je samo kod komšija na kafu. Nikada nam nije rekla da ima dečka iz okoline Bujanovca. Tek kasnije smo saznali da se brat osumnjičenog dečka lečio u Topaonici i da ga je verovatno tu upoznala. Imamo saznanja da je osumnjičeni radio u policiji i da je proteran iz službe, kao i da je dan posle ubistva naše ćerke otišao na Kosovo - kaže potreseni Miodrag, i dodaje:

- Moja supruga otišla je 25. marta na dijalizu. Ivana mi je rekla da ide do grada i da se neće zadržavati. Ne znam kako je otišla u hotel, pretpostavljam da je imala zakazan sastanak. Kasnije smo od komšija čuli da se spremala da ode kod Eminija na jug Srbije i da se jednom od komšija javila neposredno pre ubistva da će doći na kafu. Kada se nije vratila, mislili sam da je sa drugarima otišla u selo Planinica. Sutradan po podne došli su inspektori i odveli su nas da identifikujemo telo.

U zaječarskoj policiji Pressu nisu mogli da potvrde priču da je Emini Beserta nekada bio radnik policije u Bujanovcu.

Нема коментара: