brojač poseta

четвртак, 12. јун 2008.

DECA PLJAČKALA MENJAČNICU!

Policija posle potere po Zemunu uhapsila dvojicu maloletnika koji su iz menjačnice „Dukat" oteli 2.000 evra. Treći lopov pobegao sa plenom

Uhvaćeni u blizini škole u Zemunu... Mesto na kojem su razbojnici ostavili fantomke i pištolj

Dvojica dečaka od četrnaest godina uhapšeni su juče dvadeset minuta pošto su opljačkali menjačnicu „Dukat" u ulici Cara Dušana u Zemunu! Razbojništvo u menjačnici, iz koje je oteto oko 2.000 evra, izvršili su dva maloletnika i jedan dvadesetogodišnjak, koji je uspeo da pobegne sa plenom. Policija je uspela da opkoli i privede dvojicu maloletnika u blizini OŠ „Desanka Maksimović", u čijem dvorištu su i pronađeni fantomke i pištolj!

Kako Press saznaje od izvora bliskog istrazi, trojka koja je opljačkala „Dukat" duže vreme je planirala pljačku i znala je da menjačnica ima zajednički toalet sa farbarom, koja se nalazi pored i kroz koju su i upali u lokal.

- Trojica maskiranih mladića ušla su oko 10 časova u farbaru i uperila pištolj u glavu radnice koja je počela da vrišti. Sva trojica pljačkaša bila su maskirana. Jedan je u ruci držao pištolj, drugi metalnu štanglu, dok treći nije imao oružje. Radnica u menjačnici čula je vrisak i otključala je vrata toaleta, koji je zajednički za ova dva objekta, i tada je trojka uletela u menjačnicu i naterala radnika da otvori kasu - kaže naš sagovornik.

Oružana pljačka... Menjačnica „Dukat" u ulici Cara Dušana u Zemunu

Razbojnici su odneli oko 2.000 evra i peške pobegli prema terenima Teleoptika. Ubrzo je u ovaj deo Zemuna stiglo nekoliko patrola policije koje su blokirale okolne ulice. Posle dvadesetak minuta dvojica maloletnika, na osnovu opisa odeće koji su policiji dali zaposleni u farbari i menjačnici, uhapšeni su nedaleko od osnovne škole „Desanka Maksimović". U prvom trenutku verovalo se da dvojica pljačkaša pohađaju ovu školu, ali ubrzo je utvrđeno da su oni bivši učenici. Gordana Kijanović, direktorka škole, rekla je da su razbojnici nekada išli u ovu školu.

- Obilazila sam dvorište pre početka velikog odmora, kada sam pronašla dve kape, fantomku i pištolj. Obavestila sam policiju, i ubrzo je stigla patrola koja obično obilazi školu u vreme odmora. Dvojicu mladića doveli su do mesta gde su odbacili fantomke i oružje. Tada sam i videla da su oni naši bivši učenici - rekla je Kijanovićka.

Novac koji je opljačkan u menjačnici „Dukat" nije pronađen i veruje se da je kod trećeg pljačkaša, za kojim policija traga.

Нема коментара: