brojač poseta

понедељак, 30. јун 2008.

BOMBOM NA PORODICU LUKE PEJOVIĆA

Biljana Pejović, udovica osumnjičenog za ubistvo Slavka Ćuruvije, teško ranjena kada je eksplodirala bomba na vratima njenog stana. Lakše povrede zadobila je njena osmogodišnja ćerka N. P.

s1

Istražuje se motiv napada... Policija vrši uviđaj u soliteru na Novom Beogradu

Biljana Pejović (43), supruga ubijenog Luke Pejovića, koji se sumnjičio za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije, teško je povređena, a njena osmogodišnja ćerka zadobila je lakše povrede kada je aktivirana bomba kašikara na ulazu u njihov stan na Novom Beogradu! Do eksplozije je došlo kada je Biljana, koja je krenula na pijacu, otvorila ulazna vrata stana i tako aktivirala „kašikaru" koja je bila prikačena na kvaku sa spoljne strane. Biljana je sa teškim povredama prebačena u Urgentni centar, a osmogodišnja N. P. prevezena je na Institut za majku i dete.

slika

Ubio Slavka Ćuruviju?

Ime Luke Pejovića se u medijima, ali i u policijskoj istrazi, vezivalo za atentat na glavnog urednika „Dnevnog telegrafa" Slavka Ćuruviju. Pejovića je očevidac Ćuruvijinog ubistva prepoznao kao neposrednog ubicu, a pretpostavlja se da je njega i Miroslava Mikija Kurka, pripadnika DB-a, na mesto ubistva dovezao takođe tadašnji DB-ovac Ratko Romić. Kada je Pejović ubijen decembra 2000. godine, pretpostavljalo se da je to bilo uklanjanje svih koji bi mogli da progovore o ubistvu Ćuruvije. Pre njegovog ubistva započeta je policijska istraga ubistva Ćuruvije i javno je objavljen dosije „Ćuran", koji je potvrdio da je urednik „Dnevnog telegrafa" bio praćen.

Napad na Pejoviće dogodio se u nedelju oko devet sati, na petom spratu u soliteru u ulici Jurija Gagarina 70 na Novom Beogradu. Kako Press saznaje, porodica Pejović je u poslednje vreme dobijala pretnje, a pretpostavlja se da je meta napada bio osamnaestogodišnji Filip Pejović, sin ranjene Biljane, koji je odranije poznat policiji.

- Pejovići su poslednjih nekoliko meseci dobijali različite pretnje, koje su se odnosile na osamnaestogodišnjeg Filipa. On se, prema informacijama koje imamo, bavi preprodajom kradenih automobila, a postoje i indicije da je prodavao drogu. Zasad se ne zna šta je motiv napada, ali pretpostavljamo da je meta bio Filip, a moguće je da je u pitanju nečija osveta - kaže izvor Pressa blizak istrazi, i nastavlja:

- „Kašikara" je postavljena kao mina iznenađenja. Aktivirala se kada su otvorena vrata. Biljana Pejović je sa ćerkicom N. P. krenula napolje. Čim je krenula da otvori vrata, došlo je do detonacije. Da ulazna vrata nisu bila blindirana, Biljana verovatno ne bi preživela. Ona je prevezena u Urgentni centar, a njena ćerka na Institut za majku i dete. U stanu je bila i druga ćerka, koja je zbog šoka takođe prevezena u bolnicu. Filip nije povređen - kaže naš sagovornik.

s2

Biljanu spasla blindirana vrata... Ulaz u stan neoštećen

Kako saznajemo u Urgentnom centru, Biljana Pejović je životno ugrožena. Geleri od bombe naneli su joj rane po čitavom telu. Nesrećna žena ima posekotine po licu, tešku povredu na vratu, grudnom košu i stomaku. Posle operacije prebačena je na intenzivnu negu i stanje joj je stabilizovano, ali joj je život i dalje u opasnosti.

Jaka detonacija uzbunila je stanare solitera u Jurija Gagarina, ali i one u ulazima pored. Većina stanara pomislila je da je eksplodirala plinska boca. Odmah su pozvali vatrogasce i policiju, a tek po njihovom dolasku shvatili su da je je do detonacije došlo zbog podmetanja bombe.

fakti

n Luka Pejović ubijen je u decembru 2000. godine u sačekuši na Topčiderskom brdu

n Nepoznati ubica istrčao je iz žbunja i ispalio rafal iz „kalašnjikova" u Pejovića i telohranitelja Radula Kasalicu

n Dvadesetak metaka pogodilo je Pejovića i Kasalicu, ali je Pejović ipak uspeo da pretrči pedeset metara pre nego što ga je ubica sustigao i ispalio mu dva metka u glavu

n Pejović je povezivan sa trgovinom narkoticima i naplatom dugova, ali nikad nije osuđivan

- Baš je puklo! Pomislila sam da je nekome na nižim spratovima eksplodirala boca. Nisam odmah smela ni da izađem iz stana. Od komšije sam saznala da je eksplodirala bomba kod Pejovića. Rekao mi je da je čuo kako neko zvoni na nečija vrata i da se odmah posle toga začula eksplozija. Kada sam sišla, videla sam kako na nosilima iznose Biljanu. Izneli su i njenu ćerkicu. Ona je imala puno sitnih posekotina po rukama i nogama - ispričala nam je jedna stanarka.

Niko od komšija ne zna zašto su napadnuti Pejovići. Kažu da ne znaju da su dobijali pretnje, i ističu da su Biljana i njene dve ćerke izuzetno fine i dobre. Za Filipa kažu da je „isti pokojni otac, Nikšićanin, žestok u svakom pogledu".

- Filip ima samo osamnaest godina, ali je izuzetno krupan. Svašta pričaju u komšiluku za njega, da preprodaje kradena kola, da diluje drogu, da ga policija često juri, čas zbog jedne stvari, čas zbog druge. Verovatno misle da ako mu je otac bio kriminalac, mora i on da bude takav - rekla je komšinica porodice Pejović.

Нема коментара: