brojač poseta

субота, 07. јун 2008.

ŠALJI GAĆE AKO HOĆEŠ SINA

Šta sve Srbi neće raditi da bi dobili muškog naslednika teško je i pretpostaviti. Bajanje, čajevi i internet samo su neke od mogućnosti

Ništa nije nemoguće... Mica masira stomak, Verka gleda u iznutrice, a Svetlana šalje žene po vodicu

Dan kada će na nekoj od lokalnih radio stanica naručiti „Rodio se sin, mali gospodin", Srbi smatraju najznačajnijim u životu. Dan kada naručuju „Ti si, ćerko, tatin sin", muškarci provode uz papagajsko „samo neka je živo i zdravo". Ako se „upišulja" rodi još jednom, pesme se više ne naručuju. Zovu se rođaci koji znaju „jednu ženu" ili „neki čaj", valjan „recept" za muško.

Ljubiša Stevanović

Šumadinci kreću u selo Dobrača kraj Kragujevca kod Ljubiše Stevanovića koji je od bake naučio „bajanje za mušku decu".

- Dolazi mi narod sa svih strana, pa i naši sa Novog Zelanda. Treba da dođe muško i da mi ponese katanac sa ključem, flašicu vode iz kuće i svoje gaće. Onda ja bajem. Tako je dva sina dobio Momčilo iz Žabara, jednog Zoran iz Šantorovca - pobrojava ponosno Ljubiša, koji probleme rešava „pod garanciju".

Pomaže i kuričak

Oni što ne veruju u bajanje traže čajeve. Jedan od poznatijih je čaj od divljeg zumbula, a pravi ga Petkana Radovanović, travarka iz sela Žuča kod Kuršumlije. Tučak divljeg zumbula u narodu se zove „kuričak" jer oblikom podseća na minijaturni muški polni organ.

- Može da se jede sirov, ali i da se koristi kao preparat ili čaj. Žena koja želi da začne muško dete treba da pije čaj tokom svake menstruacije. Nažalost, ove godine vam ne možemo pomoći, jer je divlji zumbul propao posle prošlogodišnje suše - priča nam Petkanina ćerka, i dodaje da je njena majka tokom celog maja uzalud špartala planinom tražeći biljku zbog koje je jedna Crnogorka zvala barem 50 puta.

Oni koji ne veruju ni u bajanje ni u čajeve, mogu se osloniti na „čistu biologiju" sa interneta. Mića T. iz Bora, zaposlen u rudniku, dao je oglas nudeći metodu „jednostavnu i skoro primenljivu na svaki zdravi bračni par!!?". Zasniva se na „brzini X i Y hromozoma", kaže „biolog" deklamujući naučnu istinu da se metoda za biranje pola zasniva na povećanju koncentracije i brzine Y, muškog hromozoma u spermi. Nažalost, tu nastaje i mala „rupa" u njegovoj teoriji, jer kako će, zaboga, Mića „preko žice" da analizira spermu. „Biolog" je, međutim, i za to našao rešenje, uvodeći u nauku parametar „dužina domalog prsta".

Ako je kod žene duži, i ona je muško

- Najpre treba da utvrdim koliko je vaš muž muško, a koliko vi žensko, odnosno količinu muških i ženskih hormona kod vas dvoje - deklamuje Mića.

Do sina samo stojeći

Desko Pavlović, sakupljač narodnih umotvorina, tvrdi da je od presudne važnosti da se ljubav vodi u petak. Oni koji hoće dečaka, treba to da čine stojeći i obavezno neparnim danom tokom mladog meseca. Pre toga, onaj ko ima lipu u dvorištu treba da je poseče.

U Šumadiji narod priča da ako muškarac želi sina, mora tokom ljubavnog odnosa da drži čvrsto zatvorena usta. Baba Zdravka R. iz Banatskog Karađorđeva kaže da žena ne sme da otvori usta, ni glas od sebe da pusti tokom odnosa. Dve snaje nisu poslušale, ali treća jeste. Samo ona, tvrdi baba, dobila je sina.

- Ne treba mi hemijska analiza! Ako muško ima duži domali prst nego kažiprst, onda je više muško! Isto važi i za ženu. Ako je i kod nje duži, onda je ona više muško, odnosno ima više muških hormona - stručno nam objašnjava preko telefona naš sagovornik. - Pošaljite mi na mejl na koliko dana imate menstruaciju, da bih znao kada vam je ovulacija, kada treba i iz koje poze (!) da imate odnos, da biste dobili sina.

Potreban je i podatak o godini, datumu i mestu rođenja oba supružnika. Taj deo „biologije", međutim, Mića nije objasnio. Ne mari, jer dok bude ovaca, biće i šišanja, kaže narod. Tako, recimo, Brane „šiša jastučićima za jajnike", Mica masira stomak, a Verka gleda u iznutrice mladog petla. Svetlana žene šalje po vodice, amajlije i kod „jedne što ima knjigu sudbine". Sve u svemu, u zemlji nebeskog naroda i nebeskih čuda, ništa nije nemoguće. Valja samo verovati.

1 коментар:

Анониман је рекао...

Ljudi OPREZ,

danima tražim da li postoji o njemu neki tekst.Čovek je veštac i perveznjak.Pazite ako dovodite dečake i devojčice da im on pomogne,jer će im uraditi razne bludne radnje sve ispred ikona i krsta koristeći njihovu zbunjenost,strah i stid.Čovek je OPASAN.Trebalo bi ga prijaviti,ali niko ne želi da svoju muku dva puta proživi.Ne znam kako se Boga ne boji,mator je čovek i do sada je trebao naučiti da ne postoji sila od Boga i krsta jača.Neka Bog vrati nazad u pakao njegovo zlo,i nadam se da nema svog poroda da bi ispaštali.Oprez,čovek zna ali služi Đavolu,ne Bogu...molim vas ko god da pročita ovo,pazite,da ne biste za kratko vreme završili na psihijatriji,ili još gore vaša deca.Nek mu Bog oprosti ,ako on ne zna šta radi...