brojač poseta

субота, 31. мај 2008.

XXL NAOČARE

Osobe velikog obima glave imaju problem da nađu adekvatne naočare

Oduševili ste se okvirom naočara za sunce, ali kada ste ih probali, vaše oduševljenje je nestalo, jer ste shvatili da su premale za vašu glavu. Budući da su naočare za sunce atraktivan modni dodatak, ali i zaštita za oči od sunčevog zračenja, osobe koje imaju problem sa izborom veličine naočara moraju da se pomuče ne bi li našle adekvatan model.

Birajte kvalitetne naočare

Naočare uglavnom biramo zbog izgleda i prema tome kako nam stoje, ali je bitno i da obratimo pažnju na kvalitet. Na podsticaj tadašnje Evropske zajednice od 1995. sve naočare za sunce moraju da imaju vidljivu oznaku zaštitnog stepena stakala (brojevi od 2 do 4) i znak CE. Oznaka 2 odgovara jedva sunčanom danu u gradu. Stakla sa oznakom 3 štite od svetlosnih blesaka, a to omogućava sigurnu vožnju. Oznaka 4 najviši je stepen zaštite. Ta stakla mogu da podnesu i najjače isijavanje sunčevih zraka i idealna su za boravak na vodi ili snegu.

U pokušaju da pomognemo čitaocima sa sličnim problemom, obišli smo nekoliko radnji u Beogradu u kojima se prodaju naočare za sunce. U specijalizovanoj prodavnici „Diopta" objasnili su nam da postoje proizvođači koji brinu i ovakvim stvarima.

- Postoje proizvođači, kao što je na primer „Rej Ban", koji isti model naočara ima u više veličina, odnosno S, M i L. Nažalost, ne proizvode se svi modeli u različitim veličinama. Ipak, izbor je veliki, tako da uglavnom svako može da nađe neki model koji mu odgovara bilo da ima problem sa većim obimom glave, širinom nosa ili nekim drugim nepravilnostima na licu - kaže Sandra Kačerević, poslovođa u „Dioptinoj" radnji.

S obzirom na to da na ovakve „detalje" obraćaju pažnju poznatiji proizvođači, čiji su i modeli skuplji, osobe s velikom glavom moraće da izdvoje veću sumu novca za naočare.

Za „dior" naočare potrebno je izdvojiti 20.865 dinara, a najprodavaniji model „rej bana" košta 12.037 dinara. Naočare „bulgari" koštaju 18.661 dinar, za „guči" model potrebno je 24.074 dinara, dok „tom ford" model košta 26.081 dinar.

U drogerijama „Lili" takođe mogu da se pronađu naočare, doduše ne prestižnih marki, ali zato po znatno nižim cenama. Međutim, i izbor širokih modela je znatno manji, a cene naočara su od 400 do 1.200 dinara.

Нема коментара: