brojač poseta

понедељак, 19. мај 2008.

TIJANIĆ:"EVROSONG" - NOVO LICE SRBIJE!

Srbija je domaćin najveće evropske muzičke manifestacije - „Pesme Evrovizije", a organizovanje prestižnog takmičenja pomoći će zemlji da popravi sliku o sebi u Evropi i prikaže tradicionalnu gostoljubivost srpskog naroda, ocenjuje britanski „Fajnenšel tajms".

Pobednički tim... Jelena Tomašević i Aleksandar Tijanić

Londonski list navodi da će se „zlehuda balkanska zemlja naći u centru pažnje Evrope" i da „Evrosong" baca u zasenak i neočekivani uspeh proevropske koalicije na nedavno održanim parlamentarnim izborima u Srbiji. List citira izjavu Aleksandra Tijanića, generalnog direktora RTS-a, koji smatra da će organizovanje ove muzičke manifestacije pomoći Srbiji da popravi svoj imidž u Evropskoj uniji.

- To će biti najbolji šou. Nadam se da ćemo uspeti da bude apolitičan - kaže Tijanić, i dodaje: - To je dobar test za sve nas. Tradicionalna srpska gostoljubivost će pobediti i ljudi će se osećati prijatno u ovom gradu.

List citira Tijanića, koji veruje da neće biti tolerisani nikakvi incidenti, uključujući i eventualne napade na homoseksualce, koji spadaju u najveće obožavaoce „Evrovizije".

- Ne želim da gledam na posetioce kao na homoseksualce ili heteroseksualce. Oni su za nas učesnici i gosti - ističe Tijanić.

„Fajnenšel tajms" navodi da u Beograd stiže skoro 10.000 turista i 2.500 novinara, i ocenjuje da je Srbija organizovanjem ovogodišnje „Evrovizije" dobila šansu da pokaže „meku" diplomatiju prema Evropi.

„Evrovizija" će koštati 12 miliona evra, od čega će 3,5 miliona evra finansirati Evropska radio-difuzna unija (EBU).

- Međutim, međunarodno predstavljanje zahvaljujući „Evrosongu" biće vredno 100 miliona evra - tvrdi Tijanić.

Нема коментара: