brojač poseta

среда, 07. мај 2008.

STRADALA ČETVORICA MATURANATA

Nikola S. (18), učenik Srednje mašinske škole iz Niša, poginuo, a trojica njegovih drugova teško su povređena kad je njihov „pežo 307" sleteo s puta kod sela Jelašnica i udario u drvo

Četvorica maturanata Srednje mašinske škole „12. februar" iz Niša stradala su juče u teškoj saobraćajnoj nesreći na putu Niš-Jelašnica! Tragedija se dogodila kad je „pežo 307" u kojem su bili učenici u punoj brzini sleteo s puta, udario u drvo i nekoliko puta se prevrnuo! Poginuo je Nikola S. (18), čije je telo pronađeno pedeset metara od mesta udesa, a teško su povređeni vozač „pežoa" Strahinja Stojanović iz Kučeva, Igor Veličković i Žarko Petrović, obojica iz Niša.

Prema priči očevidaca, „pežo 307" kretao se juče oko 10 časova velikom brzinom na putu Niš-Jelašnica.

fakti

n U saobraćajnoj nesreći koja se početkom aprila dogodila u Nišu poginuo je Ivan Nikolić (27)

n Tada je povređeno još petoro mladih ljudi, koji su se nalazili u „alfa romeu" koji je sleteo s puta i udario u drvo

n Protiv vozača „alfe" Aleksandra Stojanovića podneta je krivična prijava zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja

n Uzrok nesreće je velika brzina kojom se kretao „alfa romeo"

- U jednom trenutku, vozač „pežoa" požarevačkih registarskih tablica izgubio je kontrolu, sleteo s puta i udario u drvo. Automobil se posle udarca u drvo nekoliko puta prevrnuo i zaustavio na desnom boku. Čula su se zapomaganja mladića koji su bili priklešteni u olupini - priča vozač koji se zatekao na mestu nesreće.

Rastinje s desne strane puta pokošeno je u dužini od nekoliko stotina metara, a stablo u koje je „pežo" udario prepolovljeno je!

- Pretpostavlja se da se „pežo" kretao brzinom od 140 kilometara na sat! Vozilo je potpuno uništeno, ostalo je bez točkova. Telo poginulog mladića odletelo je u njivu udaljenu pedesetak metara od puta - kaže za Press izvor blizak istrazi, i dodaje:

- Na mestu nesreće bio je stravičan prizor! Đački ranci, patike, mobilni telefoni i ostale stvari bile su razbacane na sve strane! Pored lokve krvi kod automobila policija je pronašla i prijave za polaganje maturskog ispita, a nađeni su i veća suma novca i spisak učenika, pa se pretpostavlja da su mladići skupljali novac za maturski bal.

Policija je uspela da iz vozila izvuče Igora Veličkovića i Žarka Petrovića, dok je vozač Strahinja Stojanović ostao zarobljen u smrskanom vozilu. Iz olupine su ga izvukli vatrogasci.

- Morali smo da sečemo vozilo da bismo ga iščupali iz olupine. Mladić je bio krvav, ali svestan. Pravo je čudo da je preživeo, s obzirom na to da je vozilo potpuno uništeno - kaže vatrogasac koji je izvlačio stradalog mladića.

Povređeni su prebačeni u Klinički centar u Nišu, u kojem su im konstatovane teške povrede.

- Igor Veličković je zadobio frakturu baze lobanje i prelom noge, Žarko Petrović ima potres mozga, dok je Strahinja Stojanović upao u komu - rekao je dežurni hirurg Hadži Bojan Marjanović.

Posle nesreće Igor Veličković nije bio u stanju da razgovara, već je samo dozivao lekara tražeći pomoć. Žarko Petrović je samo potvrdio da su učenici srednje škole „12. februar", ali nije želeo da govori o okolnostima ove tragedije. Mladić koji se predstavio kao Petrovićev brat potvrdio je da su mladići krenuli kod njega u selo Jelašnica.

Istražni sudija Opštinskog suda u Nišu Aleksandar Teodosić, koji je obavio uviđaj, saopštio je da je do nesreće došlo usled brze vožnje.

- Pretpostavljamo da je vozilom upravljao Strahinja Stojanović, jer je u „pežou" pronađena njegova vozačka dozvola, a, prema prvim informacijama, kola su vlasništvo njegovog brata. Na osnovu tragova kočenja veštaci će utvrditi kolikom brzinom se vozilo kretalo u trenutku nesreće, ali, s obzirom na posledice, nesumnjivo je da je brzina bila velika - kazao je Teodosić.

Нема коментара: