brojač poseta

петак, 30. мај 2008.

Srđana mi je ubio zlotvor, a Bog mi je dao Sebastijana

Izvorinka Badžikić (34) iz Jabukovca, nakon što je carskim rezom 19. maja na GAK u Višegradskoj ulici u Beogradu dobila sina Sebastijana, od juče je ponovo u svom domu. Sebastijan će u bolnici, kako je potvrdila presrećna mama, provesti još neko vreme, dok ne dobije potrebnu težinu.

Nova etapa u životu Izvorinke i Siniše Badžikića iz Jabukovca, koji su u letošnjem masakru u rodnom selu izgubili petnaestogodišnjeg sina jedinca Srđana, kako sami kažu, počeće onog trena kada im se pridruži mali Sebastijan. Da podsetimo, tada je Nikola Radosavljević, gastarbajter koji je došao na odmor iz Austrije, nasumice pucajući na ulici ubio devetoro svojih komšija, među njima i Srđana Badžikića.
- Neću da se slikam bez mog deteta. Hoću prvo da on dođe kući, da ga osetim u naručju. Biću dobro kada budem sigurna da je i njemu dobro. Za mene i Sinišu tek tada počinje novi život. Izgubili smo našeg jedinca Srđana. Njega ne može niko da nam vrati, ali nam je Bog dao Sebastijana. Da ga vidite samo, isti je Srki - usplahireno priča Izvorinka.
Njoj je prošlog ponedeljka, neplanirano, dok je bila u osmom mesecu trudnoće, urađen carski rez zbog problema sa krvnim pritiskom.
- Novinari „Blica“ su došli prvi da me obiđu. Iznenadili su me. Kada mi je Siniša sutradan doneo novine, suze su mi pošle. Od sreće, ali i tuge. Ne znam više. Šta da vam kažem. Srđana mi je ubio zlotvor, a Bog mi je dao Sebastijana - zbori Izvorinka.
Izvorinka Badžikić je, mimo svih očekivanja, zatrudnela samo nekoliko meseci posle tragedije u kojoj je izgubila sina jedinca Srđana i u kojoj je teško ranjen njen suprug Siniša. Saznanje da u sebi nosi novi život, ulilo joj je snagu. U to vreme bili su u Nemačkoj, gde žive već 15 godina, a Izvorinka je nastavila da radi. Mesecima je radila naporno, po devet-deset sati dnevno. Ništa joj nije bilo teško, živela je za dan kada će ponovo roditi. Početkom maja vratili su se u Jabukovac da bi se Izvorinka porodila u Srbiji. Međutim, pogoršalo joj se zdravlje, skočio joj je pritisak, pa je upućene u porodilište, gde se pre 11 dana rodio Sebastijan. Kako je na rođenju bio težak 1.750 grama, stavljen je u inkubator, ali je momčić, na roditelje, počeo da se bori i napreduje. Lekari prognoziraju da će u porodilištu ostati još mesec dana. Roditelji Izvorinka i Siniša željno iščekuju trenutak kada će se Sebastijanov plač čuti u kući u Jabukovcu, iz kojeg se proteklih meseci čuo samo lelek.

Peta žrtva ubice
Petnaestogodišnji Srđan Badžikić, sin jedinac Izvorinke i Siniše, bio je peta i najmlađa žrtva pomahnitalog ubice Nikole Radosavljevića koji je zlokobnog 27. jula prošle godine lovačkom puškom pobio devetoro svojih komšija i dvoje teško ranio. Srđan je trebalo da sa roditeljima otputuje u Nemačku i nastavi školovanje, ali je pomračeni um Nikole Radosavljevića prekinuo sve snove porodice Badžikić.

Нема коментара: