brojač poseta

среда, 07. мај 2008.

SEKS I GRADONAČELNICI

Pressovi modni stručnjaci ocenili stajling, oblačenje, fotogeničnost i harizmu kandidata za gradonačelnika Beograda

Borba za mesto gradonačelnika srpske prestonice ušla je u finalnu fazu, a Press je, kako i dolikuje ozbiljnim novinama, organizovao svojevrsni modni petoboj. Stajling, oblačenje, fotogeničnost i harizmu koju u ovoj kampanji glasačima nude Biljana Srbljanović, Aleksandar Vučić, Dragan Đilas, Aleksandar Popović i Žarko Obradović ocenio je modni žiri koji sačinjavaju Mihailo Vuković (frizer i modni kritičar), Ivan Grlić (umetnički fotograf) i Duška Jovanić (urednica najboljeg srpskog modnog magazina Fejm).

- Ovog puta reč je o najuzbudljivijoj trci za gradonačelnika, s medijskom pažnjom kakvu imaju estradne zvezde. Kandidati izgledaju mnogo bolje nego što se to od njih očekivalo, mada se teško može reći da baš svi slušaju savete stilista. Nekima je očigledno važnije mišljenje šefova stranaka nego ukus građana - kaže Duška Jovanić za Press.

Ona i njene kolege složili su se da je modni vrh u ovoj kampanji dosegla Biljana Srbljanović, dok se dijametralno suprotno od kandidatkinje LDP-a našao SPS-ov junoša Žarko Obradović.

Mihailo Vuković, modni kritičar

Žarko Obradović

Poruka koju političari prezentuju u aktuelnoj kampanji glasi „Srbija u modernoj Evropi". To se, kada je reč o Obradovićevom stilu oblačenja, ne bi moglo reći. Ovaj kandidat je očigledno ostao u nekim davnim vremenima i krajnje je vreme za promenu u svakom smislu te reči, počev od frizure, staromodnih odela, odabira kravata i obuće. Ovako obučen bio bi loš predstavnik Beograda.

ocena 5

Aleksandar Popović

Popović bi, s obzirom na svoje godine, mogao sebi da dozvoli opušteniji i veseliji stil oblačenja. Ovako sve izgleda staromodno, uključujući i frizuru. Ume da uskladi boje i vidi se da voli kravate koje su dobre i svedene, ali sve to generalno deluje poprilično neinteresantno. Ako misli da ovakvim načinom oblačenja uliva poverenje glasačima, greši, jer na mladima svet ostaje.

ocena 6

Aleksandar Vučić

Nije tajna da Vučić važi za jednog od bolje obučenih političara. Često se odlučuje za pastelne boje odela koje su uglavnom usklađene sa bojom košulje i kravate, i to mu dobro stoji. Preporučio bih mu modernije krojeve odela umesto jednostavnih i klasičnih. Ume da pretera sa jarkom bojom kravate, što jedan ozbiljan političar ne bi trebalo da radi. Vreme je da promeni frizuru, koja je godinama ista.

ocena 7

Dragan Đilas

Đilas je odlično obučen za jednog političara i vidi se da prati svetski trend. Moderan kroj odela, kombinuje maksimalno dve boje i time ne skreće pažnju i odaje opšti utisak ozbiljnosti. Bilo bi dobro da ga glasači ponekad vide i u ležernijoj varijanti, jer mislim da bi mu kombinacija košulje i laganog džempera odlično stajala. Sviđa mi se što uvek uskladi cipele i kaiš koji su vrhunskog kvaliteta i dizajna.

ocena 10

Biljana Srbljanović

Biljana je definitivno žena od stila. Tek u okviru ove kampanje aktivirala je damski stil, koji, slučajno ili namerno, podseća na Džeki Kenedi. Više pažnje obraća na svoju frizuru, koja je smirenija i pristaje njenoj trenutnoj poziciji. Sviđa mi se što je u svakoj prilici adekvatno obučena, bilo da je reč o javnom događaju ili TV nastupu. Jednostavne haljine do kolena i pažljivo biran nakit daju joj dozu ženstvenosti.

ocena 10

Duška Jovanić, urednica magazina Fejm

Žarko Obradović

Čovek u braon odelu s četvrtastom frizurom! Jeza! Uprkos tradicionalnoj crnogorskoj sklonosti ka firmiranim i skupim stvarima, on izgleda kao poslovođa bolje snabdevenog marketa. Zbog izglancanih cipela dobija prelaznu šesticu, pošto to nije omiljena srpska disciplina.

ocena 6

Aleksandar Popović

Političar koji je u oblačenju i ponašanju, po sopstvenom priznanju, konzervativniji i od svog šefa, Vojislava Koštunice. U suštini, i u trci za gradonačelnika fura profesorski imidž, pa često liči na Kviska. Budući da se za Fejm slikao u trkačkom trikou, dobro bi bilo da se još malo opusti.

ocena 8

Aleksandar Vučić

Vučić izgleda kao oni drugovi iz razreda s kojima niko nije želeo da sedi u klupi! Uz dobru američku marketinšku kampanju, mogao je da pozajmi i neku odgovarajuću garderobu, ali je verovatno zazvonio telefon iz Sheveningena. Da li se zbog toga demagoški oblaci u „Zekstri" ili su to poruke lične prirode, ne znam!

ocena 7

Dragan Đilas

Đilas izgleda onako kako se i ponaša, u dobrim, svedenim odelima, koja na prvi pogled ne deluju suviše moćno. Pomalo smeta što je gotovo uvek bez kravate, što ga registruje kao bivšeg šefa studentskog protesta. Očigledno je da mu niko ne pomaže u stajlingu i da retko skida plavu košulju.

ocena 9

Biljana Srbljanović

Kandidatkinja za čistu desetku! Ona je i onako već godinama jedna od najbolje obučenih žena u Srbiji, a sada je svom pariskom šiku dodala malo njujorškog fazona. Nije za poređenje, ali, ipak, za razliku od Hilari, Srbljanovićeva ume da se obuče za banku i takva pristaje i da se slika. I konačno, dopušta da je našminkaju i očešljaju!

ocena 10

Ivan Grlić, umetnički fotograf

Žarko Obradović

To je čovek o kome ne znam šta da kažem, jer na fotografijama ne ostavlja nikakav utisak. I posle dužeg razmišljanja o tome kako ovaj čovek izgleda nakon intervencije objektiva kamere, ne mogu ništa da kažem. Moglo bi se reći da niti smrdi niti miriše.

ocena 1

Aleksandar Popović

Ne umem da precizno opišem vizuelni i stilski utisak koji odaje Popović. „Lideršip" je za mene čudna šuma, ne razabiram se dobro u strukturama političkih partija. Tek, vidi se da u partijama postoji tendencija da aktivisti i političari liče na lidera stranke.

ocena 6

Aleksandar Vučić

Čovek je, i to se vidi na svakoj javnoj fotografiji, uspeo da postigne drastičnu promenu imidža. Srpski radikali uopšte ostavljaju utisak da su načinili rapidne korake u neverbalnoj komunikaciji. Vučić ne liči na sebe od pre pet ili deset godina.

ocena 8

Dragan Đilas

U pitanju je čovek koji ne može da sakrije svoju odlučnost. On nije isti tip ličnosti kao Biljana, što se vidi i po vizuelnoj impresiji koju ostavlja, ali je jasno da je u pitanju energičan sangvinik i duhovita osoba. Na fotografijama odaje utisak čoveka koji zna šta hoće.

ocena 9

Biljana Srbljanović

Fotografije Biljane Srbljanović ostavljaju utisak izuzetno energične ličnosti, koja zrači odlučnošću i koleričnošću. Njen izgled odaje osobu koja u sebi krije strašno veliki rezervoar potencijalne akcije. Njene energetske implozije u spoljašnjem svetu pretvaraju se u eksplozije, i ona to pokazuje i na vizuelnom planu.

ocena 10

Нема коментара: