brojač poseta

уторак, 06. мај 2008.

PSIHO UBIO PACIJENTA U BOLNICI!

Pacijent Radoje R. (42) usmrtio protivpožarnim aparatom svog cimera Vojislava Ratkovića (84) na psihijatrijskom odeljenju čačanske bolnice

MESTO ZLOČINA... Odeljenje psihijatrije u bolnici u Čačku

Pacijent Radoje R. (42) iz Prigrevice ubio je na psihijatrijskom odeljenju čačanske bolnice svog cimera Vojislava Ratkovića (84) iz Miokovca! Radoje je najpre pretukao Vojislava, a onda ga dokrajčio aparatom za gašenje požara! Nesrećni starac preminuo je na licu mesta, a Radoje je odmah uhapšen zbog sumnje da je ubio Ratkovića.

Vojislav Ratković ubijen je preksinoć oko 1.30 časova na odeljenju psihijatrije u čačanskoj bolnici. Na njega je nasrnuo drugi bolesnik, Radoje R. (42) iz čačanskog sela Prigrevica. Radoje je Vojislava najpre maltretirao na odeljenju na kojem su zajedno ležali, da bi ga potom pretukao i na kraju nekoliko puta udario u glavu protivpožarnim aparatom!

- Radoje K. uhapšen je u nedelju jer je bez odeće šetao po Čačku i uznemiravao građane! Policija ga je privela istog dana, u popodnevnim časovima, na Gradskom bedemu, nedaleko od Borčevog stadiona. Radoje je smešten je na odeljenje psihijatrije - kaže za Press izvor blizak istrazi, i dodaje:

- Kada je došao u bolnicu, Radoje je pokazivao agresivnost i nasrtao je na starca s kojim je delio sobu. Međutim, tokom večeri, kada je primljen na odeljenje, iskoristio je priliku kada nije bilo bolničkog osoblja u blizini i pretukao starca.

Smrtonosne udarce Vojislav je zadobio na hodniku, ispred lifta, kada se s dvojicom bolničara vraćao iz ambulante. Starac je od cimera zadobio povrede nekoliko sati ranije.

- Posle prvog incidenta, dvojica bolničara odvela su starca do ambulante u kojoj su mu očistili i previli ogrebotine. Radoje je sačekao bolničare i Vojislava na hodniku i najpre bolničare onesposobio tako što je aktivirao protivpožarni aparat i poprskao im penu u oči! Nemoćni starac usmrćen je na licu mesta s nekoliko udaraca aparatom za gašenje požara u glavu - kaže naš izvor.

Prema priči meštana Miokovca, sela u kome je nesrećni starac živeo sam, u bolnicu je došao jer je bio socijalni slučaj i nije imao ko da brine o njemu.

Čačanska policija uhapsila je Radoja R., koji je tokom dana predat istražnom sudiji Okružnog suda u Čačku i nalazi se u pritvorskom delu Okružnog zatvora u ovom gradu pod sumnjom da je počinio ubistvo. U mestu Prigrevica, u kome Radoje živi, njegove komšije kažu da je pre nekoliko godina došao iz inostranstva i da se u poslednje vreme čudno ponašao.

Direktor čačanske bolnice Jovo Baković rekao je juče za Press da o samom događaju malo zna i da o pojedinostima kako je došlo do pogibije pacijenta na lečenju novinari moraju da kontaktiraju Momčila Spasića, direktora Zdravstvenog centra. Spasić je za Press izjavio da će danas održati konferenciju za štampu povodom ove nesreće i da ne može da kaže više pojedinosti dok istražni sudija Bogoljub Paunović ne završi uviđaj.

Нема коментара: