brojač poseta

понедељак, 05. мај 2008.

Pretnje smrću predsedniku Srbije

Beograd -- Predsednik Srbije i nosilac izborne liste "Za evropsku Srbiju" Boris Tadić dobio je pismo u kojem mu se preti smrću.

Preteći plakati protiv predsednika Srbije (FoNet, arhiva)
Preteći plakati protiv predsednika Srbije (FoNet, arhiva)
Kako prenosi "Blic", navodeći da je imao uvid u sadržaj tog pisma, Tadić se u tom pretećem pismu, između ostalog, proziva da će "položiti račune za izdaju zemlje i da će kao dokazani izdajnik srpskog naroda dobiti ono što mu sleduje - metak u čelo".

"Samo vi, izdajnici, imajte na umu da je najteže krivično delo izdaja naroda i države, a to je baš ono što vi činite. I nemojte biti sigurni da vas zbog toga neće stići ruka pravde i sa najstrožom mogućom kaznom", deo je pretećeg pisma, za koje se tvrdi da jedno od brojnih koja stižu na adresu predsednika Republike.

U Tadićevom kabinetu odbili su da komentarišu ove informacije, dok je portparol Republičkog tužilaštva Tomo Zorić rekao da mora da se konsultuje sa tužiocem.

Dinkić: Ozbiljno shvatiti pretnje

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić pozvao je danas nadležne organe da reaguju na preteće pismo upućeno predsedniku Srbije Borisu Tadiću.

Mlađan Dinkić (FoNet, arhiva)
Mlađan Dinkić (FoNet, arhiva)
"Mislim da tužilaštvo treba ozbiljno da se pozabavi ovim pismom. Ovo ozbiljno mora da se shvati", rekao je Dinkić, koji je i jedan od lidera koalicije "Za evropsku Srbiju".

Gostujući u Kažiprstu Radija B92, on je rekao i da u svim civilizovanim zemljama postoje službe bezbednosti koje se brinu o građanima i predsedniku republike.

Dinkić je naveo da bi tužilaštvo trebalo da reaguje i zbog lepljenja plakata u Beogradu na kojima preko fotografija Tadića i potpredsednika Vlade Srbije Božidara Đelića stoji natpis "državni neprijatelji".

Нема коментара: