brojač poseta

среда, 07. мај 2008.

PRESS OTKRIVA: DANAS KREĆE PINK HRVATSKA!

Željko Mitrović danas bi trebalo da ozvaniči početak rada svoje kompanije u Hrvatskoj!

Priča o ulasku srpske televizije Pink na prostore Hrvatske i dalje je medijska priča broj jedan u ovoj bivšoj jugoslovenskoj republici. Nakon jučerašnje potvrde Željka Mitrovića da je obasut ponudama o preuzimanju lokalnih TV stanica i priznanja da mu je ponuđena i TV Slavonije i Baranje (u vlasništvu Branimira Glavaša), Press saznaje da će danas zvanično biti potpisani ugovori koji će označiti početak rada kompanije Pink Hrvatska.

- Danas bi u Hrvatskoj trebalo da budu održani sastanci Željka Mitrovića i čelnih ljudi nekoliko televizija sa kojima je već potpisao ugovore, ali i sa vlasnicima TV kanala sa kojima se već dugo pregovara. Pošto je svakog dana sve veći interes lokalnih stanica koje bi rado htele da se umreže u TV Pink Hrvatska, nije isključeno da će već na početku rada Pinkova mreža umesto planiranih 70 % teritorije Hrvatske pokriti gotovo 95 % medijskog neba.

Kako nezvanično saznaje Press, među stanicama koje su „u igri" za kupovinu nalazi se i zagrebačka OTV , koje se, nakon pojavljivanja vesti da je Pink zainteresovan, našla na udaru hrvatske inspekcije.

- Poslednjih dana OTV-u je posredno poručeno „da se ne zaleće" i da „ostane nezavisan", a posetila ih je i inspekcija koja je, navodno, u redovnoj proveri - kaže izvor Pressa.

OTV je prva hrvatska nezavisna televizija (osnovana 1989). Područje koje je obuhvaćeno OTV signalom pokriva 93 % od mogućih 500.000 domaćinstava i 1,3 milion potencijalnih gledalaca. OTV je proizveo neke kultne emisije koje su vodili Željko Pervan, Željko Malnar, Hloverka Novak-Srzić i Robert Knjaz.

Нема коментара: