brojač poseta

уторак, 20. мај 2008.

Policija tri dana ćutala o pogibiji dve žene

Policija tri dana ćutala o pogibiji dve žene

SUBOTICA - Iako je od pogibije moje supruge Anice prošlo tri dana, niko iz policije me nije pozvao. O njenoj smrti u subotu ujutro me je obavestila sestra, koja je za nesreću čula na pijaci. Niko mi ništa nije javio, a ja sam mislio da je ostala kod kume Cilike u Starom Žedniku - priča za „Blic“ Pavle Krstin iz Novog Žednika.

Njegova supruga Anica (69) i kuma Cilika Čipak (44) poginule su u petak uveče na autobuskoj stanici u Starom Žedniku, kada je na njih naleteo „punto“ kojim je upravljala Tatjana K. (36) iz Subotice. Kako „Blic“ saznaje, Tatjana K. je u automobilu vozila troje dece, sinove od deset i devet godina i osmogodišnju ćerku.
Meštani Starog Žednika kažu za „Blic“ da je trodnevno ćutanje policije, tužilaštva i suda o ovom slučaju neprimereno.
- Da li bi bilo tako da je vozila žena čiji suprug nije dobrostojeći, a porodica uticajna - pitaju meštani ovog bačkog sela.
Prema nezvaničnim informacijama, suprug Tatjane K. je brat uticajnog subotičkog biznismena.
- Muž te žene koja je vozila i još jedan muškarac u nedelju su došli kod mene i ponudili mi pomoć. Odbio sam i rekao da ne mogu da mi isplatite ženu - kaže Pavle Krstin i počinje da plače.
Proteklog vikenda „Blic“ je pokušao da sazna ko su žene koje su poginule na stanici, da li je priveden vozač „punta“ koji su svedoci nesreće opisali kao „prepoznatljiv“ jer je imao nalepnicu firme.
Umesto informacija o nesreći, u saobraćajnoj policiji u subotu i nedelju postavljano nam je pitanje „da li nam je poznato da je vikend“, dok istražni sudija Krsto Knežević i zamenik opštinskog tužioca Zoran Divljak nisu bili dostupni.
Tek juče po podne oglasili su se istražni sudija i policija, ali nisu razjasnili zbog čega se o pogibiji dve žene ćutalo tri dana.
- Ovog časa nije poznato zbog čega je Tatjana K. koja je vozila „punto“ skrenula na levu stranu i udarila dve žene koje su, navodno, čekale autobus. Ne znamo da li je pukla guma, da li je „punto“ bio ispravan ili nešto treće. Analiza krvi utvrdila je da Tatjana K. nije pila alkohol. Vozilo je poslato na vanredni tehnički pregled, a lekari će uraditi obdukciju tela. Kao istražni sudija nisam našao zakonski razlog za pritvor vozača. Bila je noć, slaba vidljivost i ne znamo da li je u trenutku udesa preticala ili ne. Nema tragova kočenja, a udar je bio strahovit. Policija je na mestu nesreće sakupljala delove tela nastradalih žena - izjavio je za „Blic“ istražni sudija Opštinskog suda Krsto Knežević.
Subotička policija se oglasila se šturim saopštenjem ne precizirajući uzrok nesreće, već samo kratkom informacijom da je „punto“ iz za sada neutvrđenih razloga prešao u levu saobraćajnu traku i oborio pešake. Neobično je da i pored izjave istražnog sudije da je „policija sakupljala delove tela žrtava“ nema nikakvih informacija o brzini kojom je vozila Tatjana K.
Pavle Krstin priča da je Anica u petak krenula da prijateljima i rođacima podeli pozivnice za proslavu 50 godina braka.
- Planirali smo da proslavimo zlatnu svadbu, jer smo u proteklih pola veka delili sve, dobila dva sina, unučiće... Snaha je odvezla Anicu u Suboticu, zatim u Malu Peštu i na kraju u Stari Žednik, kod kume Cilike. Snaha se vratila, a moja supruga je ostala da malo porazgovara s kumom. Uveče su krenule na stanicu, da Cilika isprati moju ženu. I tu je na njih naleteo automobil - kaže on.
Krstin podseća da ga niko nije obavestio o Aničinoj pogibiji i da ne poznaje ženu koja je vozila „punto“. Sve što zna čuo je od poznanika.
- Naš stariji sin Josip rekao mi je da je telo poslato u Novi Sad na obdukciju - navodi Pavle i dodaje da mlađi sin Vinko, koji živi u Australiji neće uspeti da danas dođe na sahranu.
Anica Krstin i njena kuma Cilika Čipak, koja je s njom stradala, biće danas sahranjene u Novom Žedniku, odnosno Starom Žedniku.

Nastradale bile dobre prijateljice
Anica Krstin i kuma Cilika upoznale su se pre nekoliko godina u Bistrici u Hrvatskoj. Počelo je druženje, porodične posete. Vremenom su postale veoma dobre prijateljice pa je Anica pozvala Ciliku da joj bude kuma na zlatnoj svadbi.
- Cilika je bila dobra žena. Ona i muž Mirko su živeli od poljoprivrede, obrađivali su zemlju i brinuli o troje dece. Imaju dve ćerke i sina. Kako će sada deca bez nje - pitaju se komšije porodice Čipuk.

Нема коментара: