brojač poseta

среда, 21. мај 2008.

PIJANI VOZAČ "GOLFA" UDARIO U KAMION!

Milivoje Joksović (53) iz Sevojna, koji je poginuo u sudaru sa šleperom, vozio automobil iako je nekoliko sati pre nesreće isključen iz saobraćaja jer je imao 2,05 promila alkohola u krvi

SMRT POD ŠLEPEROM... Milivoje Joksović u olupini svog automobila

Milivoje Joksović (53) iz Sevojna, koji je u utorak poginuo na putu Užice-Požega u sudaru sa šlaperom, vozio je svoj „golf" iako je bio pijan!

Kako Press saznaje, nekoliko sati pre nesreće Milivoja je zaustavila saobraćajna policija i utvrdila da ima 2,05 promila alkohola u krvi. Milivoju je na licu mesta oduzeta vozačka dozvola, a njegov brat odvezao je automobil. Međutim, Milivoje je kasnije ponovo seo u kola i stradao kod sela Zlakusa!

Podsetimo, teška saobraćajna nesreća dogodila se u utorak oko 18.20 časova na putu Užice-Požega. Milivoje Joksović, koji se kretao iz pravca Užica, prešao je na suprotnu kolovoznu traku i u punoj brzini zakucao se u kamion. U stravičnom sudaru Milivoje je preminuo na licu mesta, a njegovo iskasapljeno telo je skoro dva sata visilo iz smrskanog „golfa"!

Milutin Kijanović, šef saobraćajne policije u Požegi, kaže za Press da je u utorak pre podne patrola zaustavila Joksovića u mestu Rasna.

FAKTI

- Na putu Požega-Užice-Zlatibor u saobraćajnim nesrećama ove godine poginulo je 14 osoba

- 5. januara u naselju Jevremovići na putu Užice-Zlatibor stradao je glumac Milenko Zablaćanski u sudaru sa Petrom Šišovićem (66)

- 20. januara na magistrali u Zlakusi poginuo je Milun Erić iz Užica, kada je „opel vektrom" podleteo pod cisternu

- 9. maja u Rasni poginule su Nada Đurić i Gordana Kolarević, obe iz Požege, kada je „lada" u kojoj su bile putnice udarila u bankinu, koja je probila vozilo i njih usmrtila

- Oko 11.20 časova saobraćajna patrola zaustavila je žuti „golf" koji je vozio Milivoje Joksović. U kolima je bila i njegova žena. Posle provere utvrđeno je da je imao 2,05 promila alkohola u krvi i policajac mu je oduzeo vozačku dozvolu. Da bi izašao u susret porodici, odnosno da ih ne bi ostavio na putu, policajac je na njihovu molbu pozvao Joksovićevog brata na mobilni telefon i rekao mu da dođe po njih. Ubrzo je stigao Milivojev brat, koji ih je odvezao kući. Šta se dalje dešavalo, stvarno ne znam. Da li je Joksović nastavio da pije, pa ponovo seo u automobil bez vozačke dozvole, ne mogu da tvrdim. Mi smo svoj deo posla obavili - rekao je Kijanović.

Do nesreće je došlo kada je automobil „golf „ kojim je upravljao Milivoje Joksović prešao na drugu stranu puta i podleteo pod kamion sa prikolicom koji se kretao iz suprotnog smera, a kojim je upravljao Ilhan Zelkić (35) iz Sjenice. Kamion je bukvalno pregazio „golf", ali se nije zaustavio, već je nastavio da se kreće niz magistralu. Zaustavio se tek posle deset metara i prevrnuo se pored puta. Od posledica udesa Joksović je preminuo na licu mesta, dok je Zelkić prošao bez povreda.

Vozač kamiona Zelkić je radnik preduzeća „Zenit" iz Velike Župe kod Prijepolja, čiji je inače i kamion. On je išao u Beograd, gde je trebalo da preveze pivo.

- „Golf" koji je išao iz suprotnog smera iznenada je prešao na moju stranu i podleteo pod kamion. Telo vozača „golfa" bilo je potpuno smrskano. Pravo je čudo kako nije nastao karambol na drumu jer je ova deonica izuzetno prometna - rekao je Ilhan Zelkić.

Iskasapljeno telo stradalog vozača „golfa" dugo je visilo iz vozila. Stravičan prizor prolaznici su gledali skoro dva sata, dok su pripadnici spasilačke jedinice Vatrogasnog bataljona sa specijalnim aparatima pokušavali da odvoje telo od smrskanog „golfa".

Po nalogu istražnog sudije Opštinskog suda u Užicu Verice Pantelić, kamion i prikolica odšlepani su na vanredni tehnički pregled.

Нема коментара: