brojač poseta

субота, 31. мај 2008.

Na Tomsonovom koncertu ustaške pesme

Kao i svi koncerti pevača Marka Perkovića Thomsona, ni
sinošnji, održan po kiši na Trgu bana Jelačića, glavnom zagrebačkom trgu pred oko 40-tak hiljada posetilaca, nije prošao bez ustaške ikonografije, ustaških pesama i pretećih poruka Srbima.


Tomson je sa pozornice posebno pozdravio generala Mirka Norca, ratnog zločinca koji je juče zbog ratnih zločina u Medačkom džepu osuđen na još sedam godina robije. Tompson je otpevao većinu svojih poznatih zapaljivih „domoljubnih“ pesama, zbog kojih su mu u više zemalja u svetu zabranili održavanje koncerata.
Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, inače član SDP-a, dozvolio je održavanje koncerta, pozvao Zagrepčane na koncert, uz napomenu da ne nose „nacističke i boljševičke“ simbole. Njegova je odluka izazvala oštre proteste nevladinih organizacija, a neki su mediji objavili ironične komentare da će zabrana „crvene boje Tomsonove fanove zaviti u crno“. Naime, dobro je poznato da se na njegovim koncertima može videti isključivo crna boja, čuti ustaški pozdrav „Za dom, spremni“ i videti ikonografija NDH.
Jake policijske snage osiguravale su glavni zagrebački trg i zgrade u centru grada u kojima se nalaze srpske institucije.

1 коментар:

Анониман је рекао...

da bar crko sutra