brojač poseta

среда, 21. мај 2008.

MOJ VUČJAK REKS IZAZVAO JOČIĆEV UDES!

Kada su to veče javili da je nemački ovčar izazvao nesreću, u momentu su mi se noge odsekle! Skoro sam bio siguran da je reč o mom Reksu...

Ovde sam ostavio mog Reksa, odavde je otišao na autoput... Dragan Jovanović tražio da mu se na fotografijama ne vidi lice

Žao mi je ministra Dragana Jočića, strašno mi je žao što je moj Reks izazvao udes u kome je on stradao. Duša me boli... Mnogo sam voleo Reksa, ali morao sam da ga pustim... Nisam imao čime da ga hranim... Nikada ga ne bih pustio da sam znao da će da se desi ta strašna nesreća. Otkako se to desilo, niti spavam niti jedem... - priča u ekskluzivnoj ispovesti za Press Dragan Jovanović (35) iz Velike Plane, vlasnik nemačkog ovčara koji je 25. januara na autoputu izazvao nesreću u kojoj su ministar policije Dragan Jočić i njegov vozač Mirko Damjanović teško povređeni.

Nisam imao drugo rešenje

Dragan Jovanović kaže da je, kada je uvideo da nije u mogućnosti da hrani psa, razmišljao da Reksa vrati bivšem vlasniku, ali da ovaj u to vreme nije bio u Velikoj Plani. Onda mu je, kako kaže, palo na pamet da psa pokloni, ali nije imao kome.

Pitao sam nekoliko odgajivača da li hoće da prime mog psa... Odbili su me rečima da nemaju mesta. Nisam želeo da nastrada bilo ko. Da sam znao šta će se desiti, nikada ga od prijatelja ne bih ni uzeo. Stalno mi je slika Reksa pred očima, kada pomislim na to, prođe me jeza... - kaže Jovanović.

Jovanović je psa, teškog oko 70 kilograma, dobio na poklon od svog prijatelja. Ogromni vučjak u dvorištu Jovanovića proveo je svega dva i po dana, posle čega je Dragan odlučio da ga pusti, jer nije imao čime da ga hrani.

- Veliki sam ljubitelj pasa, a taj vučjak mi se posebno svideo. Više puta sam kod prijatelja odlazio da ga vidim i na kraju sam ga uzeo u utorak, 22. januara. To je bio neobično veliki pas, visok oko metar i 70 kilograma težak. Trebalo ga je nahraniti, svaki dan sam morao meso da mu kupujem. I tako, posle dva dana shvatio sam da ja to finansijski ne mogu da izdržim, pa sam u petak, 25. januara, oko podne rešio da ga pustim - priča naš sagovornik dok nas vodi na mesto na kome je ostavio psa.

„Čekao sam da dođu..."

- Iako je bio miran, skoro kao mačka, nisam hteo da ga pustim blizu centra Plane, da slučajno ne povredi nekoga... Odveo sam ga na izlaz iz grada, tamo iza Železničke stanice, i teška srca se rastao od njega - priča Jovanović.

Njegov pas je tri i po kilometra dalje, u ataru Starog Sela, na autoputu negde oko ponoći izleteo pred policijski džip i izazvao tešku saobraćajnu nesreću, posle koje je ministar Jočić ostao nepokretan. Jovanović kaže da je te noći video helikopter kako leti iznad Velike Plane i brojne policijske automobile, ali da mu ni na kraj pameti nije bilo da se u okolini Velike Plane dogodila nesreća u kojoj je teško povređen ministar.

Mesto gde je džip udario u vučjaka... Ovde je nastradao Dragan Jočić

- Prvo su na televiziji javili da je ministar imao saobraćajnu nesreću kod Starog Sela. Odmah mi je bilo jako žao čoveka... Ali, kada su to veče javili da je nemački ovčar težak 70 kilograma izazvao tu nesreću, u momentu su mi se noge odsekle! Skoro sam bio siguran da je reč o mom Reksu. Sledio sam se kada sam pomislio šta sada može meni da se dogodi... Ipak, reč je o ministru policije! Za tri dana sam smršao skoro sedam kila, nisam hteo da bežim, čekao sam da dođu po mene... - priča vlasnik psa.

Jovanović tvrdi da nikome tokom ta tri dana nije rekao da strahuje da je možda baš njegov pas izazvao saobraćajnu nesreću o kojoj je pričala cela Plana. Iako je, kako kaže, ćutao „kao zaliven", tri dana posle nesreće policija je došla po njega. Pošto nije bio kod kuće, našli su ga u gradu i odatle odveli u policijsku upravu.

fakti

n Dragan Jočić teško je povređen u saobraćajnoj nesreći 25. januara na autoputu kod Velike Plane

n Istraga o udesu trajala je tri meseca i mogućnost atentata je isključena

n Jočić je u ovom udesu teško povredio kičmu. Operisan je u Beogradu, a potom bio na klinici „Balgrist" u Švajcarskoj, a sada se oporavlja na Institutu za fizikalnu terapiju u Sokobanjskoj ulici u Beogradu

n Vozač ministra Mirko Damjanović takođe je teško povređen u ovom udesu

- Priveli su me na informativni razgovor. Celu noć sam proveo u policiji. Oduzeli su mi mobilni telefon. Pitali su me da li znam zašto su me pozvali na razgovor, ja sam rekao da ne znam. Onda su me pitali da li znam da se u blizini Velike Plane dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je nastradao ministar policije, a ja sam rekao da sam čuo preko televizije. Ispitivali su me o psu, ja sam priznao da je moj i ispričao im sve, baš kao što sada vama pričam. Sve od početka, od toga kako sam došao do psa i zašto sam ga pustio... Sutradan sam išao na poligraf. To je trajalo oko deset minuta. Ponovio sam sve iz početka. Treći put sam u policiju otišao po svoj mobilni. Tamo su stvarno bili korektni, nisu me vezivali, ni maltretirali... Nisam stekao utisak da su mislili da sam namerno pustio psa - priča Jovanović, i dodaje da iako je od te noći u kojoj se desio udes prošlo tri i po meseca, on je i dalje u strahu šta bi moglo da mu se desi.

Dragan kaže da sa strepnjom čeka da stigne izveštaj veštačenja sa Saobraćajnog fakulteta o udesu.

Živi sa babom

- Samo čekam da sve ovo prođe, pa da nastavim da živim, da se oženim, da krenem dalje... - kaže Dragan Jovanović, koji u trošnoj kući u Velikoj Plani živi sa svojom osamdesetpetogodišnjom babom. Majka mu je davno umrla, otac se ponovo oženio, a brat otišao u inostranstvo. Ima završen bravarski zanat, a za život zarađuje obavljajući fizičke poslove. Kako kaže, mesečno uspe da zaradi oko 4.000 dinara kako bi prehranio bolesnu babu i sebe.

- Otkako se to desilo, niti spavam, niti jedem kako treba, stalno mislim o tome... Kajem se, žao mi je, najviše bih voleo kad bih mogao da vratim vreme unazad...

Нема коментара: