brojač poseta

понедељак, 19. мај 2008.

KAMIONDŽIJA SE ŠLOGIRAO PRE NESREĆE?!

Slobodan Marković (50), koji je kamionom udario u autobus „Laste", verovatno doživeo šlog za vreme vožnje jer su mu oduzete ruka i noga, a i skener je pokazao promene na mozgu

DIREKTAN SUDAR... Kamion se zakucao u autobus „Laste"

Vozač kamiona Slobodan Marković (50) iz Lozničkog Polja, koji je u subotu udario u autobus „Laste", najverovatnije je doživeo šlog pre nesreće u kojoj je poginuo vozač autobusa Miroslav Kojić (55), a 14 putnika je povređeno!

FAKTI

n Nesreća se dogodila u subotu u 19.10 časova na magistralnom putu Valjevo-Loznica

n Vozač šlepera Slobodan Marković ušao je u krivinu kod mesta Osladić u suprotnu traku i direktno udario u autobus sa 30 putnika koji se kretao brzinom od 40 km na čas

n U sudaru poginuo vozač autobusa Miroslav Kojić, povređeno 14 putnika, koji nisu u životnoj opasnosti

n Na ortopediji valjevske bolnice zadržani su Marija Kojić (19), Dragoljub Đurica (55) i Milojka Pavlović (75)

n Na poluintenzivnoj nezi je Leposava Kolarević (64), a na odeljenju dečje hirurgije Jelena Nikolić (18)

Lekari pretpostavljaju da se Marković šlogirao jer mu je posle sudara na putu Valjevo-Loznica bila oduzeta ruka, a tokom noći oduzela se i noga, dok su rezultati skenera pokazali promene na mozgu!

Slobodan Marković se, prema pričama zamenika tužioca, očevidaca i lekara, ponašao čudno posle stravične saobraćajne nesreće koja se dogodila u subotu uveče kod mesta Osladić. Vukašin Vujičić, zamenik opštinskog tužioca koji je bio na uviđaju, kaže da je vozač kamiona bio u stanju ozbiljnog šoka i da je bilo teško proceniti da li se posle sudara sakrio među putnike autobusa ili je jednostavno bio dezorijentisan.

Očevici su rekli da se vozač kamiona posle udesa sakrio među putnike autobusa, kako bi izbegao odgovornost za ovu tragediju. U Urgentnom centru u Valjevu, prilikom vađenja krvi za alko-test, Marković je kazao lekarima da nije vozio kamion, ali su policija i istražni sudija utvrdili suprotno!

- Pretpostavlja se da je kamiondžija doživeo šlog pre nesreće. Moguće je da je u strahu od reakcije putnika pokušao da sakrije svoj identitet, pa se sklonio među putnike - kaže za Press izvor blizak istrazi.

Kamion star godinu dana

Slobodan Marković je i dalje na odeljenju intenzivne nege Opšte bolnice u Valjevu.

- Marković je pri prijemu u valjevsku bolnicu osećao slabost jedne ruke, a ti problemi tokom noći između subote i nedelje produbili su se i na nogu sa iste strane. Ponovljeni snimak skenera glave pokazao je da Marković ima promena u mozgu.

Neophodno je još nekoliko dana terapije koju je propisao neurolog, kao i novi skener glave, kako bi se utvrdilo šta se dogodilo s Markovićem - kaže lekar iz valjevske bolnice. Dobrivoje Stojnić, vlasnik lozničkog preduzeća „Stobeks" čiji je vozač izazvao saobraćajnu nesreću, kaže da je Marković počeo da radi kod njega pre desetak dana.

MESTO NESREĆE... Sudar se dogodio na putu Valjevo-Loznica

- Slobodan je posle nesreće počeo da bunca, pričao je nepovezano, tako da je šef voznog parka naše firme morao da dođe u Valjevo i potvrdi da je reč o našem vozaču. Marković je tek počeo da radi u mojoj firmi. Radi se o iskusnom vozaču, koji vozi više od 25 godina - priča Dobrivoje Stojnić.

On dodaje da je kobnog dana vozač kamiona imao jednu turu od Loznice do brane Stubo-Rovni kod Valjeva, kao i da je, zajedno s dvojicom kolega iz „Stobeksa", vraćajući se za Loznicu prvo večerao, a onda su sva trojica nekoliko kilometara pre Osladića u Kamenici svratila na česmu da piju vode.

- U subotu su tri naša kamiona iz okoline Loznice prevozila lomljeni kamen do gradilišta akumulacije i brane „Rovni" na reci Jablanici kod Valjeva. Nema ni govora da je vozač bio premoren, jer je te subote imao samo jednu turu. On je dobro poznavao put Valjevo-Loznica, jer je često vozio tom trasom, a kamion marke „man" kojim je izazvao udes star je samo godinu dana - objašnjava Stojnić.

Vozač autobusa bio pred penzijom

U nesreći je poginuo vozač „Lastinog" autobusa Miroslav Kojić iz sela Kotešica, kome je na licu mesta amputirana leva noga kako bi bio izvučen iz smrskanog autobusa, ali je podlegao povredama na putu do bolnice.

Njegova porodica, ćerke Mirjana (28) i Marijana (26) i supruga Jasmina, i dalje je u šoku jer je Miroslav trebalo ove godine da ode u penziju, pošto je imao 35 godina staža.

- Vozio je tolike godine, a nikada nije imao nikakav udes. Poslednjih dana bio je raspoložen jer smo ćerki Marijani u junu zakazali veridbu, a u oktobru svadbu - kaže Kojićeva supruga, ukazujući da im je u subotu veče najteže bilo jer su u Urgentnom centru skoro četiri sata čekali da im saopšte strašnu vest.

- Molili smo lekare da nam kažu kako je Miroslav, zašto samo on još nije stigao u Urgentni. Svim porodicama su rekli za njihove najmilije, a pored nas su prolazili. Strašno je što su nam saopštili posle četiri sata da je poginuo - kaže Jasmina Kojić.

Нема коментара: