brojač poseta

понедељак, 19. мај 2008.

KAMION SE ZAKUCAO U AUTOBUS!

Vozač „Lastinog" autobusa Miroslav Kojić poginuo u sudaru sa kamionom „Stobeksa". Vozač kamiona Slobodan Marković posle udesa sklonio se među putnike autobusa, tvrdeći da nije upravljao teretnjakom

Nije imao šanse da izbegne sudar... Tragedija bi bila veća da je kamion udario samo metar niže u autobus

Vozač „Lastinog" autobusa Miroslav Kojić (55) iz Kotešice kod Valjeva poginuo je u sudaru sa kamionom lozničkog „Stobeksa"! Nesreću je izazvao vozač kamiona Slobodan Marković (50) iz Lozničkog Polja, koji se posle nesreće sklonio među putnike autobusa, u nameri da izbegne krivicu! Kako saznajemo, Marković je i u valjevskoj bolnici, dok mu je vađena krv za alko-test, tvrdio da nije upravljao kamionom, ali je policija utvrdila suprotno.

U nesreći iz 1983. godine poginulo šestoro

Kako Press saznaje, na istom putu, nedaleko od mesta na kome su se sudarili „Lastin" autobus i kamion „Stobeksa", 1983. godine dogodila se saobraćajka u kojoj su se takođe sudarili autobus i kamion. U toj nesreći poginulo je šest putnika autobusa, a vozač kamiona je nedugo potom izvršio samoubistvo.

Inače, magistralni put Valjevo-Loznica spada u opasnije putne pravce, zbog lošeg puta i velikog broja krivina.

Teška saobraćajna nesreća dogodila se na magistralnom putu Valjevo-Loznica, u selu Osladić, u subotu u 19.10 sati. Prema prvim rezultatima istrage, nesreća se dogodila kada je kamion sa kadom za rasuti teret lozničkog „Stobeksa", kojim je upravljao Slobodan Marković (50) iz Lozničkog Polja, u krivini prešao na levu stranu puta i udario u prednji levi deo autobusa valjevske „Laste". Vozač autobusa Miroslav Kojić preminuo je na putu do bolnice, a u sudaru je povređeno 14 osoba, od kojih je sedam zadržano na lečenju u valjevskoj bolnici.

- Autobus se kretao iz pravca Loznice prema Valjevu, a kamion je nailazio iz suprotnog pravca. Iako se uzroci nesreće i dalje istražuju, za sada je utvrđeno da je udes izazvao vozač kamiona, koji je iznenada prešao na levu stranu puta. Zašto i kako se to dogodilo tek treba da utvrdimo - kaže za Press izvor iz policije, i dodaje da je tahograf pokazao da se autobus kretao brzinom od 40 kilometara na sat.

Stravično... Smrskana kabina autobusa

Prema njegovim rečima, odmah nakon udesa vozač kamiona sakrio se među putnike!

- Marković je pokušao da se predstavi kao jedan od putnika iz autobusa. Međutim, to mu nije pošlo za rukom jer je u autobusu bilo malo putnika i svi su oni znali da on nije bio sa njima. Ipak, i u bolnici, kada je trebalo da mu uzmu krv zbog alko-testa, on se bunio, i dalje tvrdeći da nije vozio kamion, iako je svima bilo jasno da je on bio za volanom. Prestao je sa tom pričom kada je u bolnicu došao vlasnik „Stobeksa", firme u kojoj je zaposlen - rekao je naš izvor, i dodao da ne pamti da je neko na ovakav način pokušao da obmane policiju i izbegne krivicu.

Opisujući situaciju na mestu udesa, naš sagovornik ističe da je vozač autobusa Kojić skoro sat vremena čekao da vatrogasci iseku lim i izvuku ga iz smrskanog autobusa, a to im je uspelo tek kada su mu amputirali jednu nogu! Nesrećni čovek je sve vreme bio svestan, a preminuo je na putu do bolnice, iskrvarivši na smrt!

- Vozač je nakon udesa bio u svesnom stanju, ali je ostao zaglavljen u smrskanom autobusu. Na lice mesta su ubrzo došli vatrogasci iz obližnje Osečine, ali, kako nisu imali odgovarajuću opremu, vozač autobusa je izvučen tek kada su stigli valjevski vatrogasci. Oni su sa specijalnim vozilom za sečenje lima 40 minuta pokušavali da ga izvuku iz smrskanog autobusa. To su uspeli tek pošto je Kojiću jedna noga amputirana na licu mesta. Međutim, on je preminuo na putu do Zdravstvenog centra u Valjevu, koji je dvadesetak kilometara udaljen od mesta nesreće - kaže naš sagovornik, i ističe:

- Nesreća bi bila mnogo veća da je kamion, koji je težak 14 tona, udario samo metar niže u autobus, u kome je bilo 15 putnika. Sreća u nesreći je da je kamion udario u prednji deo autobusa, koji je najčvršći. U suprotnom, tragedija bi bila mnogo veća - rekao je naš izvor.

Sedmoro povređenih, među kojima je i jedno dete, zadržano je nakon nesreće u valjevskoj bolnici. Zdravstveno stanje vozača kamiona Slobodana Markovića juče ujutro se blago pogoršalo.

- Vozač kamiona posle prijema nije osećao jednu ruku, a od nedelje ujutro ne oseća ni nogu, zbog čega je urađena dodatna dijagnostika sa ponovljenim snimanjem skenerom - izjavila je dežurni anesteziolog valjevske bolnice Gordana Nedić.

Kondukter „Lastinog" autobusa Milovan Srećković oseća se bolje, pa je juče tokom dana premešten na odeljenje poluintenzivne nege na ortopediji, gde se nalazi još jedan povređeni putnik. Stanje ostalih povređenih, koji su smešteni na ortopediji i dečjoj hirurgiji, takođe je stabilno i niko od njih nije životno ugrožen.

U toku jučerašnjeg dana obavljena je obdukcija tela nastradalog vozača autobusa Miroslava Kojića, a oba vozila odvezena su na tehnički pregled.

Нема коментара: