brojač poseta

среда, 21. мај 2008.

Igrice koje ćemo igrati na leto

Ukoliko i vi sa nestrpljenjem očekujete Ninja Gaiden 2, UEFA Euro 2008 ili Age of Conan, obradovaće vas vest da su to igrice koje ćemo igrati baš ovog leta. Stručnjaci Extreme CC su za vas odabrali potencijalne hitove za sve profile igrača, u kojima će biti moguće uživati od poznog proleća pa do rane jeseni.

Electronic Arts je i ove godine spremio verziju svoje legendarne FIFA fudbalske simulacije posvećenu upravo ovom takmičenju. UEFA Euro 2008 jeste igra koja će igračima na svim igračkim platformama omogućiti da pauzu između fudbala na livadi i fudbala na TV-u popune fudbalom na monitoru. I ne samo to, moći će da se iskupe za nemoć naše fudbalske reprezentacije, i čak u ulozi kapitena podignu pehar namenjen pobedniku ovog prvenstva.
U slučaju da u tome, ipak, ne uspeju, vlasnici Xbox 360 konzole malo besa mogu iskaliti pomoću igre Ninja Gaiden 2, vrhunske akcije bazirane na borilačkim veštinama.

Borba sa nindŽama
No, treba biti oprezan, pošto Ninja Gaiden serijal važi za jedan od najtežih u svetu igara. Da biste glavnog junaka sproveli od početka do kraja igre, biće vam potrebni vrhunski refleksi, fotografsko pamćenje, potpuna koncentracija i, naravno, poznavanje veština Nindži.
Oni koji smatraju da nasilje nije izlaz, mogu se zabaviti uz logičke i muzičke igre među kojima se izdvajaju sl-edeće dve. Rock Band je nova igra koja dolazi od ljudi odgovornih za Guitar Hero. Razlika između ova dva naslova prilično je jednostavna, u GH-u ste svirali samo gitaru, a ovde možete biti bilo koji član kompletnog benda, što podrazumeva, glas, gitaru, bas i bubnjeve. Najbolje od svega jeste to što postoji mogućnost da zaista igrate u četvoro i tako osim što uživate, dovedete i komšije do ludila (pozitivnog), sjajnim izvođenjem poznatih pesama.
Oduševljen Nintendovom konzolom Wii, legendarni režiser Stiven Spilberg je odlučio da osmisli dva naslova za ovaj sistem. Prvi je već među nama i zove se Boom Blox. Ova logičko-akciona igra je u osnovi bazirana na Tetrisu, ali se od njega mnogo razlikuje. Cilj je jednostavan, predmetima koji se nalaze na ekranu treba gađati objekte sastavljene od (Boom) blokova i tako ih uništiti. Mnogi blokovi imaju specijalne sposobnosti koje će vam ili otežati ili olakšati posao i završetak jednog od mnogih zabavnih nivoa.

Za fanove spilberga
Ljubitelji filmova Stivena Spilberga i Džordža Lukasa, kao i „lego“ kockica biće oduševljeni činjenicom da novu avanturu Indijane Džonsa, koja će se uskoro pojaviti u bioskopima prati i igra LEGO Indiana Jones. Ova simpatična platformska igra će zabaviti igrače, prikazati im LEGO viziju prva tri filma ovog legendarnog serijala, ali ih i naterati da poprilično naoštre reflekse kako bi prošli kroz sve prepreke koje očekuju omiljenog arheologa.
Tu su, naravno, i „ozbiljnije“ igre. Biowareov RPG Mass Effect, koji je sa nogu oborio vlasnike Xbox 360 konzole još prošle godine, za nepunih mesec dana debitovaće i na PC-u, sa boljom grafikom i dodatnim sadržajima. Svi koji od igre traže duboku priču, zanimljive odnose među likovima i mogućnost da spasi svet će uživati u ovom naslovu.

Strategije
Ljubitelji strategije će uživati u revoluciji koju će stari dobri Civilization Sida Majera doživeti u igri logičnog naziva „Sid Meier’s Civilization Revolution“.
I na kraju, svi oni koji su želeli da se ovog leta odmore od MMO igara, kao što su World of Warcraft ili Guild Wars, nalaze se pred dve potencijalne zaraze. Jedna, ona koja izlazi krajem maja je Age of Conan - igra u kojoj ćete preuzeti ulogu heroja, ili zlikovca u svetu Konana koji su mnogi već upoznali kroz knjige i filmove. Druga je Warhammer Online, igra bazirana na svetu fantazije koja će se od konkurencije izdvojiti neviđenim masovnim bitkama igrača i koje će odlučivati o sudbini sveta.

Нема коментара: