brojač poseta

среда, 28. мај 2008.

IGRE BEZ GRANICA

Na Adi Ciganliji posetiocima će ovog leta na raspolaganju biti tereni za više od 40 sportova

Najposećenije gradsko izletište Ada Ciganlija bogatija je ove sezone za nekoliko novih sportskih sadržaja. Posetiocima su sada na raspolaganju tereni za više od 40 sportova, dok su za najmlađe sugrađane spremni nova igrališta i letnja pozornica. Tako će ovog leta Beograđani, pored kupanja, moći i da se klizaju, jedre, skijaju na vodi i planinare!

Kupanje još nije dozvoljeno

Uprava JP "Ada Ciganlija" ponovo apeluje na Beograđane da se uzdrže od kupanja u Savskom jezeru. Sezona na Adi Ciganliji nije vremenski utvrđena, već počinje kada se za to steknu uslovi.

- Kupalište se otvara kada voda u jezeru dostigne temperaturu od 22 stepena, a tada počinju da rade i spasioci. Oni mogu da upozore kupače da se ne kupaju kada je voda hladna ili na mestima koja su opasna, ali nemamo ovlašćenja da ih kaznimo ili izbacimo sa Ade - kaže izvršni direktor JP "Ada Ciganlija" Milan Ilić.

Pored terena za odbojku na pesku, košarku, veliki i mali fudbal, krajem aprila otvoreno je i novo višenamensko sportsko igralište. Nalazi se na ostrvskoj strani Ade u blizini terena za golf, i prema rečima Milana Ilića, izvršnog direktora JKP "Ada Ciganlija", novo igralište je jedinstveno u Srbiji. Teren je obložen veštačkom travom i pogodan je za sve sportove sa loptom, kao što su rukomet, košarka, odbojka, ali i za hokej na travi i badminton.

Avantura park

On dodaje da veliko interesovanje vlada i za nedavno otvoren "Avantura park", koji je zasad namenjen samo onima koji su viši od 140 centimetara. U planu je i otvaranje sličnog igrališta za decu.

- "Avantura park" je u stvari sistem kućica i prepreka koje su smeštene u krošnjama drveća. Nalazi se na ostrvskoj strani Ade i zasad je namenjen samo odraslima, zbog sistema zaštite.

fakti:

- U sređivanje Ade Ciganlije ove godine uloženo je 50 miliona dinara

- Tokom sezone Adu obiđe više od 300.000 posetilaca za jedan vikend

- Zbog nepoštovanja propisa, prošle godine se na Adi Ciganliji utopilo šestoro ljudi

Ljubitelji avanture mogu da se penju po drveću i da prelaze lijanama sa jedne krošnje na drugu. Oni se osiguravaju sajlama kojima su vezani, a ispod njih je sigurnosna mreža. Cena jedne "avanture", koja traje dok se sve prepreke ne savladaju, je 800 dinara - objašnjava Ilić, dodajući da je za najmlađe posetioce adaptirano "Robinzonovo ostrvo", smešteno nedaleko od kružnog toka na ulasku u Adu Ciganliju.

Veštački talasi

Beograđani će tokom leta na Adi moći i da klizaju, jer će na Makiškoj strani, između druge i treće grupacije lokala, biti postavljeno letnje klizalište. Nešto dalje nalaze se vodeni ski-liftovi za ljubitelje skijanja na vodi.

- Od sledećeg vikenda očekujemo da počne da radi besplatna škola jedrenja koju će voditi članovi Jedriličarskog saveza Beograda, a za ljubitelje surfovanja spremamo iznenađenje za drugu polovinu leta. Planiramo postavljanje bazena sa veštačkim talasima, tako da će i surferi moći da uživaju na Adi - najavljuje Ilić.

Нема коментара: