brojač poseta

понедељак, 05. мај 2008.

HRVATI NAPALI "DELIJE" I BASTU

Tridesetak huligana prekinulo godišnju skupštinu navijača Zvezde u Boboti kraj Vukovara i bakljama i kamenjem gađalo „Delije" i Dušana Bastu, koji je u tom trenutku primao nagradu na bini

Na meti huligana... Đorđe Tutorić i Dušan Basta nisu ni slutili šta ih čeka

Grupa od tridesetak hrvatskih fudbalskih navijača upala je juče oko podneva na redovnu godišnju skupštinu navijača Crvene zvezde u selu Bobota kraj Vukovara i „Delije" napala flašama, kamenjem i bakljama. Skupštini koja se održavala u Domu kulture „Đoko Parković" prisustvovali su i Zvezdini fudbaleri Dušan Basta i Đorđe Tutorić, u pratnji sekretara stručnog štaba Gorana Negića i još nekoliko veterana, ali srećom niko od gostiju iz Beograda nije povređen.

Napad najavljen na internetu

Internetom su još pre nekoliko dana počele da kruže poruke o tome kako hrvatski navijači spremaju napad na „Delije" i najavljuju okupljanje na kojem je navodno trebalo da budu najbrojniji vinkovački „Ultrasi", a pričalo se i o dolasku pojedinih pripadnika splitske „Torcide" i zagrebačkih „Bed blu bojsa".

Dušan Basta je napad hrvatskih navijača okarakterisao kao kukavički.

- U trenutku dok sam na bini primao nagradu, njih tridesetak je provalilo u salu vitlajući bakljama i uništavajući sve pred sobom. Bio je to krajnje kukavički napad, pošto su u sali u ogromnoj većini sedela deca koja su se silno uplašila - prenosi za Press Dušan Basta detalje jučerašnjeg incidenta.

On kaže da je incident započeo kada je ta grupa huligana na ulaznim vratima Doma kulture savladala dvojicu policajaca koji su obezbeđivali skup. Naoružani bakljama, bocama, čašama i ciglama, huligani su udarali po okupljenima. Povređeno je petoro ljudi, od kojih su četvoro deca, koja su na skup došla u pratnji roditelja.

- U startu se videlo da se neće zadovoljiti samo ubacivanjem baklji. Na sreću, naši ljudi su munjevito reagovali i izbacili nasilnike - kaže Basta.

Haos u Boboti... Rade Jovanović „zaradio" posekotinu na glavi, policija brzo reagovala i uhapsila dvojicu vandala

Jevto Ristić, kome su huligani rasekli nos, čudi se njihovoj bezobzirnosti, „jer su prvo surovo pretukli policajca Milu Tomića, koji je obezbeđivao skup".

- Kad smo videli šta se događa, pokušali smo da zaštitimo svoju decu - priča Ristić.

Meštanin Savo Popović doveo je na skup „Delija" svoju unučad, Vukašina (12) i Aleksandru (7). Spasavajući jednog napadača, kako kaže, nije znao da u tom trenutku njegova unučica leži na podu u lokvi krvi.

- Bilo je gore nego u Borovu, samo što se nije pucalo - kaže Popović.

Čuvajući svoju decu, Jovana (11) i Jovanu (14), flašu u glavu dobio je Rade Jovanović. Tek dva sata nakon što se sve smirilo, na nagovor porodice i policije, otišao je u bolnicu da zašije vidljivu ranu na glavi.

Napadači, za koje se pretpostavlja da su navijači Osijeka, nakon što su stvorili opšti haos, dali su se u beg, a neki su tom prilikom i pretučeni. Pristigli su u pet, a pobegli u četiri automobila. Kako smo nezvanično saznali, policija je uhapsila dvojicu napadača.

Нема коментара: