brojač poseta

понедељак, 19. мај 2008.

GRČKA - HIT U PREDSEZONI

Veliko interesovanje građana za jeftine aranžmane u maju i junu u Grčkoj, Turska ove godine poskupela desetak procenata

Nezaobilazna Grčka... Mada još nisu ukinute šengen vize, Grčka je i dalje omiljeno letovalište

Apsolutni hit ovogodišnje letnje predsezone predstavljaju Krf i Halkidiki u Grčkoj. U turističkim agencijama tvrde da su građani veoma zainteresovani da što pre uplate aranžmane za ove destinacije, pre svega zbog povoljnih cena koje se kreću od 49 evra do 79 evra, sa sve autobuskim prevozom i osiguranjem! Cene letovanja na ostalim mediteranskim i svetskim destinacijama su uglavnom nepromenjene u odnosu na prošlu godinu, osim za Tursku, koja je poskupela desetak odsto.

Izaberite na vreme

Pojedine agencije, poput „Džoli travela", kreiraju specijalne ponude kako bi animirale građane i što pre rasprodale aranžmane. Mada, kako za Press kaže Olivera Aleksandrov iz „Džolija", kada se približi dan odlaska na godišnji odmor, ljudi ne pitaju za cenu! Privilegovani su samo oni koji dosta unapred znaju precizan termin odlaska na odmor.

- U ovom trenutku imamo dosta specijalnih ponuda. Recimo, izdvojila bih ekstra ponudu - letovanje na Majorci, od 20. juna, avio prevoz, plus hotelski smeštaj na bazi 11 polupansiona za 419 evra. Zanimljivi su i Rodos i Krit, gde 11 dana, od 15. juna, avionom, košta 315 evra. Izdvojila bih i apartmane na Tasosu, koje je za 10 dana moguće iznajmiti za 65 evra po osobi - ističe Olivera Aleksandrov.

Povoljne aranžmane, i to na različitim delovima grčke obale, trenutno je moguće pronaći u agencijama „Folou mi" i „Argus turs". Šef poslovnice agencije „Folou mi" na Novom Beogradu Dragana Obradović precizira za Press da je Grčka veoma povoljna do kraja juna i u septembru, zbog smeštaja u apartmanima i autobuskog prevoza.

- Od prošle godine radimo aranžmane za ostrvo Evija, koje se nalazi bliže Atini i tu je najam apartmana od 119 evra plus troškovi autobuskog prevoza. Povoljan aranžman je i za mesto Nei Pori, gde se najam apartmana i studija kreće od 79 evra, dok je na Hakidikiju popularno mesto Jerisos, gde najam studija za tri osobe košta 290 evra. Takođe, po istoj ceni kao u Nei Poriju imamo i apartmane na Krfu. Navedeni aranžmani odnose se uglavnom na 10 ili 11 noćenja u junu - precizira Obradovićeva.

Letovanje u Grčkoj preko „Argusa" naročito je povoljno od 14. maja pa do polovine juna. Najjeftinija su mesta na Halkidikiju, kaže Aleksandar Vučković iz „Argus tursa".

Bezvizni režim... Za Tursku se vize obezbeđuju na ulasku u zemlju

- Cene sa najmom apartmana, osiguranjem i autobuskim prevozom su od 49 do 89 evra! Krf je takođe povoljan, i kreće se od 79 do 99 evra. Povoljni aranžmani odnose se i na oblast Katerini, ostrvo Tasos i Pargu, koja se nalazi na kopnu preko puta Krfa. Generalno, cene su iste kao i prošle godine, sem Turske, koja je ove godine skuplja za 10 odsto, i Tunisa, mada su hoteli koje redovno punimo gostima zadržali iste cene - ističe Vučković.

Iako su aranžmani za Tursku malo skuplji (mada nema pravila!), postoji veliko interesovanje. „Argus", recimo, nudi smeštaj u Turskoj, u hotelima sa dve zvezdice, i to noćenje sa doručkom i autobuski prevoz po ceni od 79 do 149 evra u junu. U „Top tursu" kažu da je kod njih najveće interesovanje za Tursku i Egipat, jer roditelji sa decom dobijaju popuste. U pojedinim egipatskim hotelima, ukoliko porodica ima više dece, jedno, i to starosti do 14 godina, letuje besplatno.

- Cene su uglavnom kao i prošle godine, s tim da su pojedini hoteli veoma malo korigovali cene. Najpovoljniji su, recimo, novi hotelski kompleksi koji daju promotivne cene. Iz ponude naše agencije za jun mesec izdvojila bih letovanje u Marmarisu u hotelskom smeštaju sa tri zvezdice i avio prevozom od 295 evra. Povoljan je, recimo, aranžman za Egipat, takođe u hotelu sa tri zvezdice i avionskim prevozom od 344 evra - kaže Jelena Avakumović iz „Top tursa".

Нема коментара: