brojač poseta

четвртак, 24. април 2008.

Zaposlenje za 200 doktora medicine i 800 medicinskih sestara

Ministarstvo zdravlja odobrilo je zaposlenje 200 doktora medicine i 800 medicinskih sestara-tehničara na nova radna mesta u zdravstvenim ustanovama, saopšteno je danas iz tog ministarstva.

ZAPOSLENJE U domovima zdravlja sa sedištem u opštinama sa malom gustinom naseljenosti zaposliće se 67 doktora medicine i 10 medicinskih sestara-tehničara za službe opšte medicine i hitnu medicinsku pomoć. U bolnicama će se zaposliti 89 doktora medicine i 463 medicinske sestre-tehničara i to u prijemno-urgentnim odeljenjima, anesteziologiji sa reanimatologijom, radiološkoj, biohemiskoj i patološkoj dijagnostici, uključujući i medicinske sestre i tehničare angažovane na poslovima nege bolesnika. U bolničkim ustanovama, klinikama, institutima i kliničko-bolničkim centrima zaposliće se 44 doktora medicine i 327 medicinskih sestara -tehničara u prijemno-urgentnim odeljenjima, anesteziologiji, radiološkoj, biohemiskoj i patološkoj dijagnostici, uključujući i medicinske sestre i tehničare angažovene na poslovima nege bolesnika.
Ministarstvo zdravlja time nastavlja sprovođenje strategije smanjenja nezaposlenosti s ciljem da se nezaposlenost u sistemu zdravstvene zaštite prepolovi do kraja 2010 godine, saopšteno je iz tog ministarstva. Kako je navedeno u saopštenju, pojedinačne oglase raspisaće zdravstvene ustanove kojima je odobreno zaposlenje novih radnika, a zainteresovani kandidati podnosiće prijave zdravstvenim ustanovama u kojima žele da zasnuju radni odnos. Zdravstvene ustanove dužne su da raspišu oglase u sredstvima javnog informisanja najdalje do 30. juna, kao i da rok za prijavu kandidata bude 15 dana od raspisivanja ogasa, kaže se u saopštenju.

1 коментар:

Анониман је рекао...

cista glupost.aktivno trazim posao vec 3 godine,a bila sam odlican djak i imam odlicne preporuke iz U.C.gde sam odradila pripravnicki. uvek se unapred zna ko ce biti primnjen,nije tacno da je konkurs javan. toliko o tome sta se radi sa sestrama u ovoj drzavi. ako treba pojavicu se na televiziji zarad posla koji volim i koji znam da radim.