brojač poseta

четвртак, 24. април 2008.

ZA RUČKOVE 740.000 DINARA!

Upravni odbor JKP „Toplana" u Valjevu optužuje direktora tog preduzeća Miroslava Rasulića za brojne malverzacije

Bivši direktor gradske toplane Miroslav Rasulić, za godinu i po dana, koliko je bio na čelu tog preduzeća, na poslovne ručkove potrošio je skoro 740.000 dinara! Uz to, on je, prema podacima do kojih je došao Upravni odbor tog opštinskog preduzeća, napravio brojne finansijske malverzacije.

Član Upravnog odbora JKP „Toplana" Milan Savić tvrdi da tokom 2005. i 2006. dok je na funkciji direktora bio Miroslav Rasulić, nijedan posao nije ugovoren putem tendera, već po ličnom odabiru tadašnjeg direktora. On kaže da je najbolji primer nedomaćinskog poslovanja činjenica da je za vreme direktorovanja Miroslav Rasulić na poslovne ručkove potrošio skoro 740.000 dinara.

Rasulić odbacuje optužbe

Bivši direktor JKP „Toplana" Miroslav Rasulić kaže da su iznete optužbe netačne, nepotpune, paušalne i imaju političku konotaciju u cilju aktuelne predizborne kampanje. Rasulić kaže da su članovi UO „Toplane" prvo kod javnog tužioca mogli da provere da li njihove tvrdnje imaju elemente krivičnog dela, pa ako je tako da se tek onda oglase u javnosti.

- Od jula do decembra 2005. godine na jelo i piće potrošeno je skoro 163.000 dinara. U 2006. potrošeno je 573.000 dinara. Čak smo ustanovili da je u jednom danu potpisano 10 računa! Neke račune potpisivala su lica koja nisu ovlašćena, a na računima ne piše za koga su organizovani poslovni ručkovi - rekao je Milan Savić.

Gotovo svi računi napravljeni su u jednom ugostiteljskom objektu u naselju Sedlari.

- Pored toga, 600.000 dinara utrošeno je na angažovanje radnika za raznošenje računa za grejanje, preko tri omladinske zadruge, a za to nije bilo potrebe jer taj posao sada obavlja jedan radnik „Toplane". Zanimljivo je da te zadruge više ne postoje - priča Milan Savić.

On kaže da su malverzacije bivšeg direktora tek nedavno otkrivene, jer je dokumentacija bila sklonjena iz „Toplane".

- Na naš zahtev dolazila je i budžetska inspekcija, ali oni su samo konstatovali nepravilnosti, ali nisu preduzeli nikakve mere. Mi ćemo sada sve prikupljene dokaze protiv Rasulića proslediti opštinskom tužilaštvu - kaže Savić.

Нема коментара: