brojač poseta

петак, 18. април 2008.

UEFA KAZNILA ZENIT ZBOG PODRŠKE SRBIMA!

Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije kaznila je ruskog prvaka Zenit sa 10.000 evra zbog političkih, prosrpskih poruka, koje su njihovi navijači istakli na martovskim utakmicama Kupa UEFA protiv Olimpika iz Marseja.

Podrška srpskoj braći... Navijači Zenita sa transparentom „Kosovo je Srbija"

Navijači tima iz Sankt Peterburga na prvoj utakmici u Marseju su istakli transparent „Ne damo Kosovo", dok su na svom stadionu postavili transparent „Kosovo je srce Srbije" na francuskom jeziku - „Kosovo est le coer de la Serbie".

- Pitanje Kosova je veoma osetljiva tema na Balkanu i u celoj Evropi. Pri tom, ruski navijači nisu hteli da slede uputstva francuskih policajaca i da ih puste da skinu transparente, a UEFA neće dozvoliti da se utakmice pod njenim nadzorom pretvore u političke forume - stoji u obrazloženju Disciplinske komisije.

Kako je objavljeno na zvaničnom sajtu UEFA, ruski klub kažnjen je sa još osam hiljada evra zbog paljenja baklji na meču protiv Viljareala 13. februara. Disciplinski organi UEFA kaznili su i Olimpik iz Marseja sa 20.000 evra zbog paljenja baklji i ubacivanja predmeta na teren tokom utakmice protiv Zenita u Francuskoj.

Informacije o navodnom rasističkom ponašanju ruskih navijača prema igračima Olimpika na stadionu „Petrovski" u Sankt Peterburgu, kako je saopšteno, biće ispitane na sastanku Disciplinske komisije UEFA 8. maja.

Нема коментара: