brojač poseta

уторак, 22. април 2008.

UDAVIO SE UČENIK!

Maturant Aleksandar Živanović (14) iz Zaječara utopio se u Timoku kada je skočio u vodu da izvadi fudbalsku loptu. Dečaka povukao brzak naočigled dvojice drugova i čuvara

Maturant Aleksandar Živanović (14) iz Zaječara utopio se juče u Timoku! Tragedija se dogodila kada je Aleksandar, koji je na Popovoj plaži igrao fudbal, skočio u reku po loptu i utopio se naočigled svojih drugova i čuvara plaže! Nesrećnog Aleksandra brzaci reke su povukli i potopili ispod brane, a njegovo telo pronađeno je stotinak metara nizvodno.

Aleksandar, koji je učenik osmog razreda osnovne škole „Ljuba Nešić" iz Zaječara, otišao je u noći između ponedeljka i utorka sa dvojicom drugova na Popovu plažu na kojoj su igrali fudbal. Očevici kažu da je u jednom trenutku lopta upala u vodu.

- Dečak je skinuo odeću i ušao u vodu po loptu. Međutim, brzaci reke su ga povukli i on se utopio. Njegovi drugovi pokušali su da mu pomognu, ali je zbog mraka spasavanje bilo otežano. Policija i vatrogasci kasnije su pronašli njegovo telo nekoliko stotina metara nizvodno - pričaju očevici.

Tuga za sinom... Majka Olgica

Rodbina stradalog dečaka optužila je čuvara plaže da nije hteo da pomogne Aleksandru, iako su ga njegovi drugovi molili da skoči u reku i pokuša da ga spase! Aleksandrova sestra Sanja tvrdi da je čuvar odbio da skoči u vodu!

- Kobne večeri moj brat je vozio rolere sa drugovima na Popovoj plaži. Tu su se verovatno zadržali jer su poneli loptu i igrali fudbal. Kada je lopta upala u reku, Aleksandar je ušao u vodu i rekao dvojici drugova da će je sigurno izvući. Skinuo se i skočio u reku, a čuvar mu je rekao odakle najlakše može da je dohvati - priča kroz suze Sanja Živanović, i dodaje:

- Moj brat je uzeo loptu i počeo je da pliva sa njom, a onda ju je u jednom trenutku odbacio, bacio se unazad i potonuo. Dok se davio, njegovi drugovi su uzalud dozivali čuvara u pomoć! Govorili su mu da mora da ga spase, da mora da pomogne, pa makar se i životinja davila, jer je to njihov posao. Čuvar je rekao: „Da li ste blesavi, treba da ulazim u vodu, pa da se i ja udavim!"

Sanja kaže da je njen mlađi brat bio odličan sportista.

- Njegova škola dičila se rezultatima koje je postizao u atletici, a drugovi su ga znali i kao talentovanog fudbalera i odličnog plivača - priča Sanja.

Očajne... Sestre Milica i Sanja

Olgica Živanović, majka nastradalog Aleksandra, kaže da je sa loptom rođen i sa loptom umro.

- Mnogo je voleo sport, naročito fudbal. Od detinjstva je stalno bio sa loptom. Eto, stradao je zbog nje - kaže Olgica.

U agenciji za obezbeđenje „Gordon" u Zaječaru rekli su da nije istina da je njihov čuvar odbio da pomogne Aleksandru.

- Naš kolega je sprečio dvojicu dečaka koji su bili sa Aleksandrom da skoče u vodu. Da su krenuli za Aleksandrom, sigurno bi i oni stradali! Za spasavanje nesrećnog dečaka bilo je kasno jer ga je povukao brzak. Čuvar u tom trenutku nije mogao ništa da učini. On je uspeo da spreči još veću tragediju, tvrdi sagovornik iz agencije „Gordon".

Zaječarska policija potvrdila je da se Aleksandar utopio u utorak, sat vremena iza ponoći, kod brane na takozvanoj Popovoj plaži na reci Timok.

Ovo je prvi slučaj utapanja na popularnoj i uređenoj Popovoj plaži, koja se nalazi u centru Zaječara.

Нема коментара: