brojač poseta

понедељак, 07. април 2008.

Udario lopova u glavu kažnjen sa 50 hiljada

Udario lopova u glavu kažnjen sa 50 hiljada

LESKOVAC - Trafika „Stef“ u centru Leskovca dva puta je obijana i poharana u rasponu od šest meseci, a pri trećem pokušaju pljačke vlasnik Ratomir Nikolić je dobio batine. Lopovi su ostali bez plena, ali je Ratomir morao da plati 50 hiljada dinara za nanošenje lakih povreda jednom od potencijalnih pljačkaša, koje mu je naneo prilikom pokušaja da odbrani sebe i svoju imovinu. Tužilac je uložio žalbu, pa postoji mogućnost da se odšteta udvostruči.

Slučaj Ratomira Nikolića nije usamljen. U Leskovcu se u proseku svakog dana obije po jedna trafika ili prodavnica. Lopovi odnose sve što im dođe pod ruku, ali najčeće cigarete, čokolade, sredstva za higijenu i žvakaće gume. U pokušaju da se odbrane od lopova, vlansici svoje objekte obavijaju gvozdenim rešetkama, a mnogi od njih su primorani da dežuraju tokom noći.
- Prošle godine podneto je 96 krivičnih prijava za krivično delo teška krađa-obijanje prodavnica i polsovnog prosora, a 60 slučajeva je rasvetljeno. Šteta je procenja na preko 6,5 miliona dinara, a slobode je lišeno šest osoba. Za isto krivično delo podneto je u januaru ove godine 11 krivičnih prijava - kaže portparol PU Boban Zdravković.
U ovim podacima nisu registrovana obijanja i krađe iz prodavnica gde je šteta manja od 15 hiljada dinara, a to su najučestaliji slučajevi, kao ni obijanje trafika. Tako je, na primer, trafika „Miljana“ u Podvorcu u poslednjih godinu dana opljčakana četiri puta. Šteta je samo u jednom slučaju bila veća od 15 hiljada dinara, a za ostala tri slučaja vlasniku je policija preporučila da povede građansku parnicu protiv nepoznatih lopova.
STR „Felini“ je tri puta pljačkana tokom prošle godine. Lopovi, koji nisu identifikovani, odneli su robu u vrednosti od preko 200 hiljada dinara.
Trafika Ratomira Nikolića se nalazi pored ulaza poslovnog prostra Leksovačkog sajma. I on je bio primoran da na tim vratima, stavi metalne zaštitnike, ali i video nadzor. Unajmio je noćnog čuvara. U noći kada je dobio batine i sam se zatekao u kiosku.
- Njih trojica su polomili vrata i krenuli u kiosk. Presreo sam ih, pitajući šta to rade, a oni su me napali metalnom šipkom i pesnicama. Dok sam padao jednog od njih sam uspeo da šutnem nogom u glavu i to je bio razlog da me sud osudi sa 50 hiljada dinara- priča Ratomir.
Njegova nesreća je bila, zapravo, u tome, što na sudu nije mogao da dokaže da su razbijači, koji su takođe osuđeni za na novčane kazne, imali nameru da opljačkaju trafiku.

Video nadzor ulovio policajca
Putem video nadzora Ratomir Nikolić je registrovao jednog policajca kako svakog dana sa kioska krade po dve dnevne novine. Odneo je policiji CD sa snimkom i policajac je suspendovan sa posla.

Нема коментара: