brojač poseta

четвртак, 24. април 2008.

Sva obećanja – snimljena

Sva obećanja – snimljena

Građani koji se već skoro tri godine bore za očuvanje zelene oaze na Zvezdari, čuvenog „Petog parka“, pozvali su najistaknutije kandidate za gradonačelnika da ih posete i upoznaju se sa njihovim problemom.

Do sada su parkić obišli Aleksandar Vučić, Biljana Srbljanović, Aleksandar Popović i Žarko Obradović. Svi su, naravno, obećali da će rešiti problem ukoliko pobede na izborima i iskoristuili priliku da za nevolje građana okrive aktuielnu gradskju vlast.
- Naša borba traje već tri godine, na koji god način smo pokušali da dođemo do rešenja naišli smo na zid i odgovor da je to političko pitanje. Zato smo odlučili da čujemo šta političari misle o tome. Hteli smo da vidimo ko će biti najbolji gradonačelnik za „Peti park“, ali i za Beograd - priča za „Blic“ Snežana Marković, član inicijativnog odbora za zaštitu Petog parka.
Svakom gostu Zvezdarci su postavili isto pitanje „Šta ćete uraditi za Peti park ako pobedite“. Oni koji su ih do sada obišli nisu odgovorili konkretnim rešenjima, ali su svečano obećali da će „spasiti Parkić“.
Kandidat LDP-a za gradonačelnika Beograda, Biljana Srbljanović rekla je da će, ukoliko bude izabrana na tu funkciju, omogućiti sistem u kome će se građani pitati za sve što se dešava u njihovoj okolini. Kandidat radikala Vučić je obećao da će „rešiti problem, kako bi deca imala svoj prostor za igru“. Aleksandar Popović (DSS) ponudio je ideju kako da „petih parkova“ više ne bude, dok je socijalista Žarko Obradović juče obećao da će se pozabaviti tim problemom.
Branioci „Petog parka“ svesni su da kandidati ovakvim obećanjima samo skupljaju političke poene u toku izborne kampanje.
- Uobičajeno je da se u kampanjama svašta obećava. Ovo nije politička akcija već građanska, mi želimo da sačuvamo prostor za našu decu, koji im pripada - kaže Dragan Đurašinović, član odbora.
Inicijativni odbor za zaštitu Petog parka snimio je posetu svakog kandidata i njihova obećanja.
Držaćemo ih za reč - kaže Đurašinović i dodaje da Zvezdarci očekuju i posetu Dragana Đilasa, koji ih je već nekoliko puta nedvosmisleno podržao preko medija.

„Sindikat“ nastupa 4. maja
Četvrtog maja u Petom parku, u 16 sati nastupiće grupa „Beogradski sindikat“. Ova beogradska hip hop grupa već je nastupala na ruševinama nekadšnjeg parka između
ulica Despota Olivera i Stanislava Srenčevića.

Akcija za ceo „Lipov lad“
„Naša akcija za očuvanje ambijentalne celine „Lipovog lada“, tj. sprečavanje gradnje u „Petom parku“, prosecanje ulice pored najbezbednije škole u gradu, poništavanje ostalih nelogičnih elemenata postojećeg regulacionog plana, traje skoro tri godine. Naši argumenti su uvaženi i najšire su ih podržale eminentne ličnosti naše stručne i kulturne javnosti i lokalne zajednice, a peticiju je potpisalo više od 3.500 dobronamernih građana“, stoji u pozivu, koji su Zvezdarci uputili svim kandidatima za gradobnačelnika.

Нема коментара: