brojač poseta

понедељак, 28. април 2008.

SUĐENJE NAVIJAČU ZA POKUŠAJ UBISTVA ŽANDARMA!

U Okružnom sudu u Beogradu sledeće nedelje počinje suđenje Urošu Mišiću (19), koji je optužen da je na fudbalskoj utakmici Crvena zvezda - Hajduk iz Kule pokušao da ubije žandarma Nebojšu Trajkovića (42).

BRUTALNO PREBIJEN... Nebojša Trajković

Prema optužnici, Uroš Mišić je 2. decembra prošle godine, na poluvremenu utakmice, upaljenom bakljom napao Nebojšu Trajkovića, koji je bio u civilu, i naneo mu teške povrede po glavi i leđima. Mišić je identifikovan pomoću video-snimka nereda na kojem se vidi kako pali baklju i njom udara žandarma Trajkovića.

Trajković je mesec i po dana proveo na VMA, a posle izlaska iz bolnice izjavio je da pije „šaku lekova" i mora redovno da posećuje neuropsihijatra, jer i dalje ima jake glavobolje. Trajković je tada izjavio da se boji osvete i da zna od koga. Sa kolegama iz Žandarmerije se samo čuje telefonom, jer oni zovu i pitaju za zdravlje.

Nebojša Trajković završio je policijsku školu u Kamenici i Fakultet za primenjene nauke, odsek bankarstvo. On je krajem devedesetih bio ranjen kod Medveđe u obračunu sa albanskim separatistima. Uroš Mišić iz Višnjice, koji je uhapšen zbog napada na Trajkovića, trenirao je džudo u klubu Žandarmerije, ali zbog nedoličnog ponašanja, druženja s huliganima i više prekršaja odstranjen je iz kluba. Suđenje je zakazano za 5. maj u Palati pravde. Za ovo krivično delo predviđena je kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Нема коментара: