brojač poseta

петак, 18. април 2008.

SMRT ISPOD ŠLEPERA!

Slavoljub Đorđević (22) iz Vranja poginuo kada je kombijem prešao na suprotnu stranu puta i udario u šleper koji je prevozio 40 tona kvarca

Sleteo u jarak... Vozač kamiona polomio podlakticu i dva prsta

Slavoljub Đorđević (22) iz Vranja poginuo je u stravičnom udesu kada se kombijem direktno zakucao u šleper sa 40 tona tereta! Đorđević je iz neutvrđenih razloga skrenuo u suprotnu traku i direktno naleteo na „skaniju" makedonskih tablica, posle čega je od njegovog kombija ostala samo zgužvana gomila gvožđa! Vađenje posmrtnih ostataka nesrećnog Đorđevića trajalo je šest i po sati!

Teška saobraćajna nesreća dogodila se u četvrtak u 23.50 časova na magistralnom putu Vranje - Leskovac, kod Vranjske banje u selu Prevalac. Đorđević je upravljao kombijem sa prikolicom vranjskih registarskih oznaka, krećući se u pravcu Vranja, a iz suprotnog pravca nailazila je „skanija" štipskih registarskih oznaka, kojom je upravljao makedonski državljanin Dejan Ristevski.

Uzrok nesreće nepoznat... Od kombija ostala samo zgužvana olupina

- Đorđević je iz još uvek neutvrđenih razloga skrenuo u suprotnu traku i direktno se zario u šleper koji je prevozio 40 tona tereta. Šleper je, gurajući smrskani kombi ispred sebe, prešao na levu stranu kolovoza i zajedno sa njim sleteo u jarak pored puta. Prikolica koju je vukao kombi otkotrljala se nekoliko desetina metara dalje - kaže istražni sudija Opštinskog suda u Vranju Nada Čović, koja je obavila uviđaj.

Prema njenim rečima, mladi Đorđević nije imao nikakve šanse da preživi.

- Teretnjak je bio natovaren sa 40 tona kvarca, tako da je posle stravičnog sudara od kombija ostala samo smrskana gomila gvožđa. Vozač kamiona imao je mnogo više sreće. On je polomio podlakticu leve ruke i dva prsta desne ruke i trenutno se oporavlja na Ortopedskom odeljenju vranjske bolnice - rekla je istražni sudija, i dodala da se nesreća dogodila na 15-om kilometru od Vranja prema Vladičinom Hanu.

Policajci koji su bili na mestu nesreće kažu da nikada nisu videli gori prizor.

- Sudar je bio toliko snažan da je kombi bukvalno zgužvan! Onako nešto ne pamtim da sam ikada video! - rekao je jedan od policajaca sa uviđaja, i dodao:

Gomila gvožđa ... Kombi je posle sudara bukvalno zgužvan. Vađenje posmrtnih ostataka trajalo je šest i po sati

- Telo nastradalog mladića nalazilo se u smrskanom kombiju, čiji su ostaci bili zarobljeni ispod kabine šlepera. Vađenje posmrtnih ostataka trajalo je šest i po sati! Ekipe koje su to radile nisu mogle da dođu do tela sve dok nisu dovezene dve dizalice i utovarna lopata. Njima je najpre pomerena oštećena „skanija", da bi tek nakon toga radnici vranjskog „Komrada" makazama isekli ostatke kombija i oslobodili Đorđevićevo telo.

Telo Slavoljuba Đorđevića izvučeno je iz smrskane olupine tek oko osam sati ujutru, nakon čega je prebačeno u vranjski Zdravstveni centar na obdukciju. Sve do tada saobraćaj na magistralnom putu bio je u prekidu.

Нема коментара: