brojač poseta

петак, 18. април 2008.

SLOVENAC UHAPŠEN SA 5 KILA HEROINA!

M. H. (44) iz Ljubljane pokušao da na graničnom prelazu sa BiH prošvercuje pet kilograma droge sakrivene ispod instrument table

Zanemeo... Slovenački državljanin M. H. (44)

Državljanin Slovenije M. H. (44) iz Ljubljane uhapšen je juče na graničnom prelazu Srbije i Bosne i Hercegovine sa pet kilograma heroina! Slovenački državljanin sakrio je deset pakovanja od po pola kile droge ispod instrument table svog kombija! Pretpostavlja se da je heroin bio namenjen slovenačkom tržištu.

FAKTI

- septembar 2007. - Policija uhapsila Nedžada M. i Nadeždu M. iz Skoplja, kao i Miroslava B. i Nenada I. iz Slepčevića kod Šapca. U njihovom „golfu" nađeno je 1,3 kilograma heroina

- septembar 2007. - Boriša B. uhapšen jer je u njegovom „reno kliju" pronađeno 10 kilograma heroina

- februar 2008. - Uhapšeni su slovenački državljanin Alija Đerlaka i njegova supruga Rabija. U sajtnama njihovog vozila pronađeno je 10 paketa sa pet kilograma heroina

- mart 2008. - Na graničnom prelazu Batrovci u autobusu makedonskih registacija carinici pregledom prtljaga pronašli 4,1 kilogram heroina

Slovenac, poreklom iz BiH, uhapšen je u akciji granične policije i pripadnika SUP-a Užice. Porodični kombi marke „ford" slovenačkih registarskih oznaka KR-28-17 Z, kojim je upravljao M. H., zaustavljen je na graničnom prelazu Kotroman oko 13 časova. Carinici su odmah posumnjali da se u vozilu nalazi droga.

- Prvim pregledom posumnjali smo da vozač krije narkotike. Zato je vozilo u pratnji policije dovezeno pred Vatrogasni dom u Užicu. Ekipa forenzičara, tehničara i inspektora, uz prisustvo načelnika SUP-a Užice Zorana Mitričevića, odmah je počela da rastavlja kombi tražeći drogu. Ubrzo je ispod instrument table pronađeno deset pakovanja heroina, oblepljenih žutom selotejp-trakom, težine po 500 grama - kaže izvor Pressa sa prelaza Kotroman.

Prema njegovim rečima, policija je u prvom trenutku pretpostavila da se u vozilu nalazi još droge, ali je detaljnom kontrolom utvrđeno da je sav heroin pronađen.

- Osumnjičeni nije želeo ništa da izjavi. Pretpostavljamo da je najverovatnije došao iz Niša, i da je preko Bosne i Hercegovine drogu trebalo da prenese u Hrvatsku, koja bi onda završila na slovenačkom narko-tržištu - rekao je za Press izvor iz policije.

Dok je policijska ekipa pretraživala njegov kombi, M. H. je ćutke sve posmatrao, sklanjajući pogled od kamera i fotoaparata. Inače, u automobilu je, pored droge, nađeno i nekoliko ceduljica sa imenima i telefonskim brojevima iz Zagreba.

Droga ispod instrument table... Unutrašnjost kombija marke „ford"

Zaplena droge na graničnom prelazu Kotroman samo je nastavak obračuna srpske policije sa krijumčarima droge. Samo u prošloj godini beogradska policija zaplenila je 103 kilograma heroina, što je bio prvi put da je na teritoriji glavnog grada zaplenjeno više heroina nego marihuane.

Srpska policija može da se pohvali sa više velikih zaplena heroina, od kojih su se dve najveće na ovim prostorima dogodile na graničnom prelazu Gradina kod Dimitrovgrada. Tako je decembra 2004. godine u kabini turskog šlepera pronađeno 82,4 kilograma heroina. Druga velika zaplena na ovom istom prelazu bila je u februaru 2006. godine, kada je takođe u prikolici turskog šlepera granična policija pronašla 111 kilograma heroina! Policija je tada uhapsila dvojicu vozača, Bugarina i Turčina.

Pored prelaza Gradina, i prelaz Rudnica, na administrativnoj granici sa Kosovom, jedan je od ustaljenih puteva kojim droga iz Makedonije i Kosova putuje za Evropu. Krajem novembra 2007. godine uhapšena su četiri muškarca iz Novog Pazara koji su u šleperu barskih tablica prenosili 10,32 kilograma heroina. Pre samo dva meseca policija je takođe u blizini Rudnice uhapsila Nusreta Kecapa. On je svojim „pežoom" pokušavao da prošvercuje 14,36 kilograma heroina velike čistoće, čija ulična vrednost prelazi milion evra.

Нема коментара: