brojač poseta

петак, 18. април 2008.

SAČEKUŠA U "SILIKONSKOJ DOLINI"!

Nikola K. (22) iz Malog mokrog luga teško ranjen kada su dvojica napadača zapucala na njega u ulici Strahinjića bana u centru Beograda

Čaure po celoj ulici... Policija vrši uviđaj

Nikola K. (22) iz Malog mokrog luga teško je povređen u pucnjavi koja se dogodila preksinoć oko 1 sat ispred kafića „Pin-ap" u ulici Strahinjića bana na Dorćolu. Na njega su pucala dvojica nepoznatih napadača, pogodivši ga u grudi i kuk. Mladić je imao veliku sreću što je preživeo, pošto ga je jedan metak umalo pogodio u srce!

Kako Press saznaje, napadači su bili dobro obavešteni o kretanju Nikole K. i verovatno su ga pratili do kafića i sačekali najpogodniji trenutak za napad. U vreme pucnjave kafić u „Silikonskoj dolini" bio je poluprazan. Nikola K. i njegov drug sedeli su za jednim stolom, a za stolom pored bila je grupa mladića.

Posredovao u prodaji ukradenih kamiona

Nikola K. je pred Specijalnim sudom optužen kao član „auto-mafije", grupe koja se bavila krađom skupocenih automobila i falsifikovanjem isprava za ta vozila. Vozila su kradena, prema navodima optužnice, u zemljama zapadne Evrope, a zatim su dovožena u Srbiju, gde su dokumenta i brojevi šasija prepravljani. Nakon prepravke, vozila su prodavana u više zemalja Bliskog istoka.

Nikola K. je, navodi se u optužnici, u grupi imao zadatak da posreduje u pribavljanju i prodaji vozila za koja je znao da su prethodno ukradena u inostranstvu. On se tereti da je 15. septembra 2006. godine sa optuženim Draganom Nešićem prodao nekoliko kamiona jednom od organizatora grupe, Jordancu Muhamedu Isi Radvanu Alnabhanu, koji ih je dalje prodavao na Bliskom istoku. (M. D.)

- Mladić je došao sa drugom. U jednom trenutku zazvonio je njegov mobilni telefon. Javio se i očigledno se dogovorio sa nekim da se nađu ispred. Kada je malo kasnije izašao, napolju su već bila dvojica maskiranih napadača. Jedan od njih izvadio je pištolj i zapucao na dečka - ispričao je jedan od gostiju kafića.

Hitna pomoć i policija ubrzo su stigle na mesto pucnjave. Iako teško ranjen, Nikola K. bio je u svesnom stanju i pribran.

- Odmah smo uočili da su ga pogodila dva metka. Jedan ga je pogodio u blizini kuka, a drugi u gornji deo grudi, u blizini srca. Međutim, on je bio svestan i mogao je da razgovara, što nam je ukazalo na to da mu metak nije pogodio srce, nego je prošao pored - rekao je član medicinske ekipe koja je ranjenom mladiću pružila pomoć. On je hitno prebačen u Urgentni centar, gde je u toku noći operisan.

Policija je na mestu pucnjave pronašla više od deset čaura. Očevici tvrde da se u trenutku pucnjave čulo oko 20 hitaca.

- Odjednom je zapraštalo kao vatromet. Gosti kafića probali su da zalegnu. Bil o smo ubeđeni da je neko ubijen. Prava je sreća što niko osim tog momka nije pogođen - rekao je jedan od očevidaca pucnjave.

Zaposleni u kafiću „Pin-ap" nisu želeli da komentarišu pucnjavu, jer, kako kažu, nisu ništa primetili.

- U vreme pucnjave radila je druga smena. Koliko znam, niko od njih nije ništa video. Jedino što sam čuo je da momak koji je ranjen nije dolazio ovde ranije - kaže jedan od zaposlenih u „Pin-apu".

Kako Press saznaje, Nikola K. je odranije poznat policiji, a najčešće je dovođen u vezu s krađom automobila.

Popularno mesto... Zaposleni u kafiću „Pin-ap" nisu ništa videli

- Poznat je odranije po krađi kola. Znamo da trguje kolima, pa i onim ukradenim, s prekucanim brojevima. Skoro je izašao iz zatvora, a zbog krađe kola sudi mu se pred Specijalnim sudom - navodi naš sagovornik iz policije.

Prema njegovim rečima, moguće je da je Nikola K. bio u novčanim dugovima, i da bi to mogao biti razlog za napad na njega.

- Preispitujemo sve mogućnosti, pa i tu. Za sada je istraga na početku, pa ne možemo sa sigurnošću da tvrdimo šta je motiv napada - rekao je naš sagovornik.

Нема коментара: