brojač poseta

четвртак, 10. април 2008.

PROSTITUCIJA I SA PSIMA

Perverznjaci plaćaju i do 4.000 evra da gledaju seks s psom. Sve više studentkinja prostitucijom zarađuje za školovanje

Najviše novca u srpskom svetu seksa zarađuje se na kriminalnim aktivnostima kao što su organizovana prostitucija i internet-pedofilija. Istražni sudija Drugog opštinskog suda u Beogradu Denis Bećirić tvrdi za Press da i u Beogradu postoji specifičan oblik prostitucije, koji podrazumeva seksualno opštenje sa životinjama!

Raširena Internet-pedofilija

Zamenik javnog tužioca Drugog opštinskog javnog tužilaštva u Beogradu Branko Stamenković kaže za Press da je njegovo tužilaštvo od 2003. godine imalo nekoliko predmeta internet-pedofilije. Najpoznatiji je slučaj čoveka iz Loznice koji je putem interneta prodavao snimke odnosa s devetogodišnjom devojčicom, kao i slučaj vozača iz Beograda koji je, takođe, prodavao pedofilske snimke.

- Prvi je osuđen na 12 godina zatvora, a drugi na četiri, s tim da mu je presuda ukinuta zbog promene zakona - pojašnjava Stamenković.

Istražni sudija Drugog opštinskog suda u Beogradu Denis Bećirić otkriva za Press da je u toku istraga povodom sajta www.snimak.com, na kome su objavljeni snimci starijih srednjoškolaca. Vlasnik sajta je iz Mladenovca, međutim, ni ovde nije došlo do saradnje sa oštećenjima.

Sudija Bećirić otkriva da su sasvim slučajno otkrili i ovu vrstu prostitucije.

- Imao sam slučaj devojke koju je zlostavljao makro. Ona je podnela krivičnu prijavu zbog maltretiranja i njegovih ucena da će objaviti snimak seksa između nje i pit-bul terijera. Na suđenju se pojavila lepa i fino vaspitana devojka, za koju smo pomislili da je advokatova pomoćnica. Iznenadili smo se svi kad smo otkrili da je upravo ona akter pomenutog snimka. Svedočila je pred sudom da je na taj čin niko nije prisilio i da je za to dobila 4.000 evra - priča Bećirić. Na sudu je pomenuta devojka rekla i da su joj honorar isplatila nepoznata „gospoda", koja su želela da gledaju seks sa životinjom.

Veliki novac prolazi putem „obične" prostitucije, s tim da policija ne želi da precizira koliko osoba se u Beogradu bavi najstarijim zanatom. Šef odseka u Odeljenju za javni red i mir policijske uprave za grad Beograd Milan Stanić ocenjuje za Press da je to izuzetno mali broj ljudi u odnosu na broj žitelja prestonice.

- Jedna devojka na ulici za tri sata može da zaradi od 20.000 do 30.000 dinara. U salonima za masažu su te cifre još veće, pa za dvadeset dana rada može da se zaradi od pet do 20.000 evra. Najveći deo novca zadržavaju makroi. U salonima za masažu, inače, paravanima za prostituciju, masaža sa „ručnom završnicom" košta 2.000 dinara, a ukoliko dobijete „kraljevsku masažu" (više devojaka na jednog muškarca), onda to košta 3.600 dinara ili čak daleko više - navodi Stanić.

Prostituciji se sve češće odaju studentkinje da bi zaradile za školarinu i džeparac. U najtiražnijim oglasnicima, ima najmanje desetak oglasa u kojima „atraktivne studentkinje traže zrelije muškarce za povremena, intimna druženja". U policiji ne postoji tačan podatak o tome koliko je ta pojava rasprostranjena na srpskim univerzitetima. Stanić navodi slučaj studentkinje Beogradskog univerziteta koja se izvukla iz pakla prostitucije.

- Ova devojka je bila uspešan student. Finansijska situacija njene porodice, inače iz unutrašnjosti Srbije, bila je loša, zbog čega je ona i počela da se bavi prostitucijom. Posle samo nedelju dana shvatila je da ovaj posao nije za nju, ali joj makro nije dozvolio da tako lako ode. Primoravao ju je da plati nepostojeće dugove tako što će se mesec dana prostituisati za njega. Umesto toga, ona je pozvala policiju i tražila našu zaštitu - zaključuje Stanić.

fakti

n Prostitutke odgovaraju prekršajno, i to od 15 dana do dva meseca zatvora

n Makroi odgovaraju krivično od jedne do 10 godina zatvora

n Diskovi sa sadržajima pedofilije prodaju se 50 evra po komadu

n Jedan salon za masažu oglašava i po 15 različitih telefona, što stvara utisak da je reč o 15 različitih salona

Gde se kupuje seks

BEOGRAD - Punktovi ulične prostitucije: neposredna blizina kafane „Mali raj" na putu Beograd-Pančevo; u blizini motela „Nacional" na autoput Beograd-Zagreb i kod naplatne rampe Šimanovci; Plavi most; Štajga; Manceov most na putu Beograd - Novi Sad.

NIŠ - Nema ulične prostitucije. Navodno, postoje dva ugostiteljska objekta čije osoblje pruža i seksualne usluge, ali policija nema dovoljno dokaza kako bi mogla da reaguje. Postoje saznanja da prostitutke ordiniraju na parkingu u selu Prosek, na kojem se okupljaju turske i bugarske kamiondžije.

LESKOVAC - Postoji šest noćnih lokala u kojima su angažovane „igračice" iz Ukrajine, Moldavije Bugarske i Srbije.

NOVI SAD - Postoje dva striptiz-bara, jedan na Bulevaru Mihaila Pupina, a drugi u Kisačkoj ulici. U ovom drugom desetak devojaka naplaćuju kako koga obrlate - od 100 do 150 evra. Ipak, u Novom Sadu je najviše onih koji do klijenata dolaze preko oglasa. Cena njihovih usluga je od 20 do 50 evra.

SUBOTICA - Ima oko 30 mesta na kojima se pružaju seksualne usluge (stanovi po širem centru grada). U „Amadeusu", nekadašnjem striptiz-baru, navodno pružaju usluge toga tipa. Oralni seks košta 1.000 dinara, a sve ostalo od 20 evra pa nadalje, u zavisnosti da li je devojka „na poziv" ili iz kataloga.

VALJEVO - Nekoliko „noćnih klubova" na Šabačkom drumu; tarifa od 20 do 50 evra.

LOZNICA - Postoji više „klubova", koji rade tajno. Tarifa je pola sata 25 evra, a sat vremena 50 evra.

VRANJE - Trgovina seksom funkcioniše pod okriljem seoskih kafana, u kojima su prostitutke konobarice. U selima opština Preševo i Bujanovac ima puno ovakvih „ugostiteljskih" objekata. Glavne mušterije su Albanci, a cena usluge kreće se između 30 i 50 evra, u zavisnosti od „kvaliteta robe".

Нема коментара: