brojač poseta

субота, 12. април 2008.

POGINUO U SUDARU SA AUTOBUSOM!

Ivan P. (20) iz Beograda nastradao kada se „jugom 55" u punoj brzini zakucao u autobus GSP-a na liniji 503

TRAGEDIJA NA BANJICI... Na mestu nesreće brzo se pojavila majka nastradalog

Dvadesetogodišnji Ivan P. poginuo je juče ujutru u teškoj saobraćajnoj nesreći u naselju Banjica. Udes se dogodio kada je mladić izgubio kontrolu nad „jugom 55" i direktno se zakucao u autobus GSP-a na liniji 503! Nesrećni Ivan na licu mesta ostao je mrtav, a „jugo" je u sudaru potpuno smrskan! Nesreća se dogodila u 5.20 sati na uglu ulica Paunove i Baštovanske, kod tržnog centra „Banjica".

„Opel" u sendviču dva autobusa

U velikim saobraćajnim gužvama u Beogradu sve češće u nezgodama učestvuju i vozila GSP-a. Pre dvadesetak dana u ulici Braće Nikolić u Surčinu dogodila se saobraćajka u kojoj su učestvovala dva autobusa gradskog prevoznika. Tada je Novica Jović, vozeći „opel astru", obilazio autobus na liniji 601 i direktno udario u autobus sa linije 604, koji mu je naišao u susret, a onda je na njega naleteo i autobus koji je obilazio. Na sreću, u ovom „sendviču" dva autobusa i „opela" niko nije teže povređen.

Kako Press saznaje u saobraćajnoj policiji, pretpostavlja se da je uzrok tragedije prebrza vožnja, ali se ne odbacuje ni mogućnost kvara na automobilu kojim je upravljao Ivan P.

- Mladić se svojim vozilom „jugo", beogradskih registarskih oznaka, kretao Paunovom ulicom, od banjičke pijace ka tržnom centru. Vozio je nizbrdo i sigurno je išao velikom brzinom, ali se još ne zna zašto je neposredno pre ulaska na raskrsnicu skrenuo u suprotnu traku i čeono udario u vozilo GSP-a - kažu u policiji, i dodaju:

- „Jugo" je totalno uništen, a Ivana P. je usmrtio motor njegovog vozila koji je od udarca uleteo u kabinu. U autobusu je bilo putnika, ali niko nije povređen - objasnili su nam u policiji.

Stravičan prizor odigrao se pred više desetina svedoka koji su na okolnim stajalištima čekali vozila GSP-a. Svi oni bili su zgroženi prizorom kojim su prisustvovali.

- Strašno! Ne mogu da verujem kako se sve brzo odigralo. Samo minut pre sudara izašla sam iz autobusa 503 da čekam trolu. Autobus nije odmakao ni deset metara kad je puklo kao bomba! Nisam videla šta se desilo, ali kad sam prišla bliže, prizor je bio užasan! Dečko je bio priklešten između volana i sedišta. Bio je sav krvav! Svi putnici iz autobusa odmah su izašli. Izašao je i vozač autobusa i uhvatio se za glavu jer nije mogao da veruje šta se dogodilo - ispričala nam je meštanka Jajinaca, koja je prisustvovala udesu.

„JUGO" POTPUNO SMRSKAN... Ivan P. poginuo je na licu mesta

Ubrzo se na mestu nesreće pojavila i majka nesrećnog mladića, koja je krenula na posao. Kada je videla uništeni automobil svog sina, potpuno se pogubila. Policajci koji su obezbeđivali mesto događaja uspeli su da je udalje od smrskanog automobila, dok su njihove kolege saobraćajci radili uviđaj. Inače, uviđaj je trajao više od dva sata, posle čega je telo nesrećnog mladića prevezeno na Institut za sudsku medicinu. Tamo će biti izvršena obdukcija i urađen alko-test da bi se utvrdilo da li je Ivan P. vozio pod dejstvom alkohola.

Samo nekoliko sati pre tragedije na Banjici, dogodila se slična saobraćajka na Bulevaru oslobođenja u kojoj je takođe učestvovalo vozilo GSP-a. Samo dva kilometra dalje od mesta pogibije Ivana P., u četvrtak, oko 21 sat, povređen je Dalibor Dovedan (33). On je, jureći „vektrom", uleteo između gradskog autobusa na liniji 48, koji je stajao na stanici, i autobusa „Laste" koji se kretao levom trakom. Prvo je udario u levu stranu gradskog autobusa, a zatim ga je „pokupilo" i „Lastino" vozilo. Srećom, iako je njegov automobil potpuno uništen, Dovedan je prošao samo s lakšim povredama.

Нема коментара: