brojač poseta

уторак, 08. април 2008.

PIJAN IZAZVAO TRAGEDIJU!

Aleksandar Hornjak (26) vozio sa 1,73 promila alkohola u krvi kada je kod Vrbasa svojim „opelom" udario u autobus. U sudaru, pored Hornjaka, poginulo četvoro njegovih prijatelja

Aleksandar Hornjak (26) iz sela Kacura vozio je sa 1,73 promila alkohola u krvi kada je izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo sa još četvoro prijatelja! Istraga je utvrdila da je Aleksandar pijan vozio velikom brzinom svoj „opel kadet" i zakucao se u autobus kod Vrbasa. Stradali Aleksandar Hornjak, Saša Latinović (26), Dejan Kovačević (21) i Rade Marčeta (16) sahranjeni su juče na groblju u Kacuri, a u Feketiću je sahranjena Sandra Glaser (22) iz Vrbasa.

Uzroci saobraćajne nesreće u kojoj je u subotu u Vrbasu poginulo pet osoba jesu neprilagođena brzina uslovima puta i alkoholisanost vozača, potvrdio je istražni sudija Opštinskog suda u Vrbasu Sreća Vučenov.

- Prema rezultatima novosadske laboratorije za sudsku medicinu, vozač Aleksandar Hornjak imao je 1,73 promila alkohola u krvi. Očigledno je da su uzroci nesreće pijanstvo vozača i neprilagođena brzina uslovima puta. Tačna brzina nije izračunata, jer nije bilo tragova kočenja - rekao je Sreća Vučenov.

Nastavak crne serije!

Na putevima u Srbiji juče se nastavila serija saobraćajnih nesreća. Jedna osoba je poginula, a dve su lakše povređene u sudaru koji se dogodio juče kod mesta Đurđevo. Do nesreće je došlo juče u 10 sati, kada su se sudarila dva automobila. U teškoj saobraćajnoj nesreći na putu Kruševac-Razbojna, u mestu Lipovac, juče oko 9 časova dve osobe su teško povređene. Nesreća se dogodila kada je vozač „juga" Siniša M. (48) iz Malog Šiljegovca, ne ustupajući pravo prvenstva „pasatu" kojim je upravljao Vladimir M. (31) iz Kruševca, pokušao da skrene na sporedan put. Zbog povreda opasnih po život, Siniša M. i Mila M., koja je bila na mestu suvozača u „pasatu", zbrinuti su u kruševačkoj bolnici.

Podsetimo, nesreća se dogodila u subotu u 16.10 časova kada je „opel kadet" kojim je upravljao Aleksandar Hornjak, obilazeći automobil parkiran pored puta, udario u punoj brzini u autobus preduzeća „Vrbas", koji je dolazio iz suprotnog pravca. Od jačine udarca i autobus je sleteo s puta u jarak, ali vozač autobusa i putnici nisu povređeni.

Petoro nastradalih u saobraćajnoj nesreći u Vrbasu juče je sahranjeno na grbljima u Kacuri i Feketiću. Nekoliko stotina meštana ovih naselja ispratilo je petoro mladih. Opelo je za četvoricu stradalih mladića iz Kucure održano u hramu Uspenija presvete Bogorodice. Zbog ove tragedije juče je u opštini Vrbas, po odluci predsednika opštine i Opštinskog veća, bio je Dan žalosti, a porodicama petoro stradalih opština je dodelila jednokratnu pomoć od po 50.000 dinara.

Policija istražuje uzrok teške saobraćajne nesreće koja se u nedelju ujutru dogodio na putu Sombor - Bački Monoštor kada su poginula trojica mladića koja su se vraćala iz diskoteke. Milan Vorkapić (36), suvozač Dragan Grba (31) i Željko Č. (32) nastradali su kada je „BMW" u kojem su bili sleteo s puta i zakucao se u drvo! Nesreća se dogodila juče oko pet sati ujutru, a sva trojica na mestu su poginula.

Kako Press nezvanično saznaje, mladići su nastradali kada su se vraćali iz provoda.

- Oni su pre tragedije bili u disko-klubu u Bačkom Monoštoru, a onda su krenuli kući u Sombor - rekao je izvor Pressa blizak istrazi.

Нема коментара: