brojač poseta

недеља, 13. април 2008.

ŠPANCI SE OKOMILI NA DIVCA!

Mediji na Iberijskom poluostrvu obrušili se na našeg košarkaškog asa zato što, prema njihovim rečima, „zarađuje 300.000 evra godišnje u Realu, a ništa ne radi"

Kralj „kraljevskog kluba"... Španci tvrde da Divac u Realu ima posao iz snova

Španska košarkaška javnost obrušila se na legendu našeg sporta Vlada Divca, optužujući direktora košarkaških operacija Real Madrida da se ne meša previše u svoj posao! Nekoliko tiražnih dnevnih listova, u sklopu nečega što liči na „orkestriranu kampanju", napalo je nedavno Divca da ničim izazvano prima platu od 300.000 evra godišnje, odnosno da niko ne može sa sigurnošću da tvrdi na koji način funkcioner Reala zarađuje taj novac.

Došao sa Realom da gleda Partizan

Jedna od anegdota koje su španski mediji izdvojili, a koja se tumači kao dokaz nezainteresovanosti Vlada Divca za posao koji obavlja, dogodila se prošle sezone posle poraza Real Madrida od Crvene zvezde u ULEB kupu. Uprkos rezultatskom debaklu u „Pioniru" (100:81), Divac je navodno odbio da se vrati sa ekipom u Španiju, pravdajući svoj ostanak u prestonici Srbije utakmicom koju je Partizan dan kasnije igrao u Evroligi. Ovakvo objašnjenje, kako tvrde pojedini španski listovi, naišlo je na „zgražavanje" ostalih čelnika Reala, ali se o tom događaju tada nije previše pričalo u javnosti...

Zajedno sa Divcem, na tapetu se tom prilikom našao i prvi čovek madridskog kluba Ramon Kalderon, koji je, uostalom, i doveo našu legendu na mesto direktora košarkaške sekcije. Ono što španski mediji zameraju obojici jesu nedovoljno definisane obaveze i odgovornosti koje bi Vlade Divac trebalo da ima u klubu, a koje bi morale da budu u skladu sa njegovom ogromnom platom. Deo košarkaške javnosti na Iberijskom poluostrvu, međutim, mišljenja je da bivši košarkaš Sloge, Partizana, Lejkersa i Crvene zvezde (dve utakmice) nije do sada nijednim svojim potezom opravdao tolika primanja.

Neki mediji, poput čuvenog „El munda", otišli su i korak dalje, pa tvrde da čak ni sam Divac nema pojma šta bi trebalo da radi u klubu i koja su zapravo njegova zaduženja?! Prema tim navodima, legendarni centar se jednom od bliskih saradnika poverio da mu „uopšte nije jasno kojim bi stvarima trebalo da se bavi", dok drugi Divčev „prijatelj" javlja da je isprva za taj posao tražio čitavih 600.000 evra po sezoni.

Kalderon, kao i još neki visoko pozicionirani ljudi u Realu, nekoliko puta su do sada demantovali ovakve i slične optužbe, navodeći da se radi o „prljavoj kampanji" koju vode pojedine strukture iz samog kluba, a koje bi na sledećim izborima rado preuzele vođenje čuvenog španskog giganta.

Vlade Divac, jedna od omiljenih figura našeg sporta pod obručima, prestao je aktivno da igra košarku 2005. godine, kada je dres Lejkersa zamenio funkcijom skauta u čuvenom klubu iz Los Anđelesa. U periodu od 2000. do 2004. bio je predsednik KK „Partizan", a u poslednje vreme poznat je po uspešnim humanitarnim akcijama i ne tako uspešnim privatizacijama u Srbiji. Sa košarkaškom reprezentacijom Jugoslavije osvojio je dva svetska i tri evropska prvenstva, kao i dve srebrne olimpijske medalje.

Нема коментара: