brojač poseta

петак, 18. април 2008.

OPTUŽEN ZA SMRT ZABLAĆANSKOG

Opštinsko tužilaštvo u Užicu podiglo je optužnicu protiv Petra Šišovića zbog izazivanja saobraćajke u kojoj je nastradao glumac Milenko Zablaćanski

Opštinsko javno tužilaštvo iz Užica podiglo je optužnicu protiv stomatologa Petra Šišovića (66) sa Zlatibora zbog smrti glumca Milenka Zablaćanskog. Šišović je optužen da je 5. januara na magistralnom putu Užice - Zlatibor izazvao saobraćajnu nesreću od čijih je posledica poznati glumac preminuo 18 dana kasnije. Utvrđeno je da je Šišović vozio brzinom od 103 kilometra na čas, dok se Zablaćanski kretao brzinom od 30 km na čas.

Poznati stomatolog iz Užica optužen je za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, za koje je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora. U optužnici se navodi da je tokom istrage utvrđeno da se Šišović svojim „mercedesom", registarskih tablica UE 133-38, kretao iz pravca Užica ka Zlatiboru.

- Neposredno pre nezgode Šišović se kretao brzinom od 103 km na čas, iako je ograničenje na tom delu magistrale 80. U isto vreme, sa Zlatibora ka Užicu svojom trakom kretao se Milenko Zablaćanski u svom vozilu „opel", registarskih oznaka BG 460-289, brzinom od 30 km/čas. Do nezgode je došlo tako što je Šišović svojim vozilom na delu puta na kome su za kretanje vozila namenjene tri saobraćajne trake bez ikakvog opravdanog razloga prešao na krajnju levu, njemu nepripadajuću traku, i udario u vozilo Zablaćanskog. Ni kod Šišovića ni kod Zablaćanskog nije utvrđeno prisustvo alkohola u krvi - izjavio je opštinski tužilac Saša Nešović, i dodao da će suđenje uskoro početi.

Kako saznajemo, Petar Šišović je tokom istrage tvrdio da je kobnog dana, neposredno pre nesreće, preticao automobil ispred sebe, ali da je u toku preticanja iz suprotnog smera izašao drugi auto zbog kojeg je morao da skrene u treću traku da bi izbegao direktan sudar.

- Tu tvrdnju je opovrgao jedan od dva svedoka u istrazi. Nije bilo trećeg vozila! Taj svedok, koji je išao odmah iza Šišovića, video je kako velikom brzinom vozač „mercedesa" izleće iz krivine i prelazi u treću kolovoznu traku, kojom se kreću vozila sa Zlatibora. On se nije vratio u svoju traku već je nastavio tom stranom i išao je sigurno 20 do 30 metara. Taj svedok je pokušavao da blicanjem i sirenom upozori Šišovića da se vrati u svoje dve trake, jer je video da odozgo nailaze vozila, ali ovaj nije obraćao pažnju na to. Onda je došlo do direktnog sudara sa „opelom" u kome je bio glumac Milenko Zablaćanski - rekao je izvor Presa, i dodao da na mestu događaja nisu uočeni tragovi kočenja niti naglog skretanja.

Milenko Zablaćanski se kobnog dana vraćao sa Zlatibora, krećući se brzinom od samo 30 km na čas, čime je napravio kolonu iza sebe. On je prethodnog dana svoju suprugu i sina poslao autobusom da idu kući, jer se plašio poledice na putu zbog ledene kiše koja je tih dana padala. Nakon udesa, Zablaćanski je prebačen u užičku bolnicu zbog teških povreda glave. Operisan je, a posle pet dana prebačen je na Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu, gde je preminuo posle 18 dana.

Нема коментара: