brojač poseta

четвртак, 24. април 2008.

NAVIJAČI PRETUKLI POLICAJKU

Četvorica navijača Borca u centru Čačka krvnički pretukla policajku Anu Pantić (25) pred njenim trogodišnjim sinom. Pijani huligani premlatili i komšiju Borisa B., koji je pokušao da zaštiti Anu

Četvorica navijača Borca pretukla su u centru Čačka policajku Anu Pantić (25)! Pijani huligani prepoznali su Anu, koja je često obezbeđivala utakmice Borca, i krvnički je prebili naočigled njenog trogodišnjeg sina! Siledžije su prebile i Aninog komšiju Borisa B., koji je pokušao da je zaštiti! Ana je s teškim povredama prebačena u bolnicu, dok je njenom komšiji polomljena jagodična kost! Policija je uhapsila napadače Đ. J. (21), Z. C. (22), D. D. (24) i N. N. (20), koji su odranije poznati po neredima na utakmicama FK „Borac".

Ana Pantić napadnuta je u nedelju ispred svog stana u ulici Mila Ivkovića, u blizini gradskog parka. Prema priči komšija, Ana je oko 19 časova izašla ispred zgrade i igrala se sa trogodišnjim sinom. Policajka je napadnuta u trenutku kad je istrčala na ulicu da uzme balon koji je ispustio mališan.

Policajci ogorčeni na šefove!

Anine kolege ogorčene su što načelnik policije nije dao odobrenje pretučenoj policajki da daje izjave za novine.

- Sramota je što se naša Policijska uprava povodom ovog događaja nije oglasila i što Ana ne sme da ispriča šta joj se dogodilo! Ovo je ko zna koji slučaj u kojem je pretučen policajac. U centru Čačka prošle godine nasred ulice prebijen je kolega koji je pokušao da legitimiše vozača, ali to je samo jedan u nizu napada - rekli su nam policajci koji su juče kontaktirali s našom redakcijom i molili da ostanu anonimni.

Šutirali ženu po glavi

- Ne znam odakle su ti momci naišli. Čini mi se da su bili pijani. Odjednom su prišli Ani. Jedan od mladića udario joj je šamar. Ana je pala na pločnik ispred ulaza. Onda su je sva četvorica krvnički šutirala dok nije izgubila svest! Njen sin gledao je kako mu udaraju majku sve dok jedna komšinica nije pritrčala, zgrabila dete i uvukla ga u ulaz - ispričao je jedan od komšija, i dodao:

- Nesrećnoj ženi u pomoć je pritekao komšija Boris B. Međutim, navijači su i njega krvnički prebili! Boris je u čačansku bolnicu primljen s polomljenim nosom, a pukla mu je i jagodična kost, zbog čega je u ponedeljak i operisan!

Izvor Pressa blizak istrazi kaže da su navijači policajku prepoznali, iako nije bila u uniformi, jer je u nekoliko navrata s kolegama obezbeđivala utakmice Borca.

- Ana je rekla policiji da je istrčala na ulicu da uzme balon koji je ispustio njen sin. U tom trenutku prišao je Đ. J., koji je prepoznao policajku. Onda su počeli da je maltretiraju. Đ. J. je nogom stao na balon na pločniku i probušio ga. Njen sin je počeo da plače. Onda je prišao Z. C., opalio joj šamar, od kog je ona pala na zemlju! Četvorica napadača šutirala su Anu. Pobegli su kad se policajka onesvestila - priča naš sagovornik.

fakti

n Navijači koji su pretukli Anu Pantić učestvovali su u rasističkom napadu na fudbalera Majka Temvanjeru

n Oni su prošle godine na utakmici Borac-Bežanija nosili na glavama bele maske, po ugledu na rasističku organizaciju Kju-kluks klan

n Drugi rasistički napad dogodio se nedavno, kad je na parkingu ispred stadiona Borca napadnut tamnoputi fudbaler Gane, Solomon Opoku, koji je u ovom klubu bio na probi

Ana nije prva žrtva

Ana je primljena u čačansku bolnicu s brojnim modricama po glavi i telu, a od udaraca u glavu zadobila je i potres mozga! Ona se i dalje nalazi na odeljenju hirurgije.

- Policajka je prepoznala napadače, koji su brzo uhapšeni. Oni su negirali da su je napali. Kasnije je utvrđeno da su isti mladići sat ranije, nekoliko stotina metara dalje od mesta na kojem su je pretukli, napali čoveka koji je šetao sa svojom petnaestogodišnjom ćerkom. U Dragačevskoj ulici oni su devojčici nepristojno dobacivali, a kada je otac pokušao da je zaštiti, oni su ga napali. Jedan od ove četvorice je čoveka udario glavom u nos - priča izvor blizak istrazi.

Biljana Nastić, PR Policijske uprave u Čačku, potvrdila je informaciju o napadu na Anu Pantić i izjavila da je policija donela rešenje o pritvoru. Četvorica napadača su pripadnici navijačke grupe „Čete" i poznati su policiji jer su već dva puta učestvovali u rasističkim napadima.

Нема коментара: