brojač poseta

понедељак, 28. април 2008.

Napadač pokušao da pobegne iz Srbije

Napadač pokušao da pobegne iz Srbije
BEOGRAD - Nemanja A. (33) iz Mladenovca uhapšen je preksinoć oko 18 sati na graničnom prelazu Horgoš ka Mađarskoj, nakon što je policija za njim raspisala potragu zbog sumnje da je tog jutra u centru Mladenovca hicima iz pištolja pokušao da ubije Nenada N. (33), ranivši ga u stomak i ruku.

Vatrenom obračunu u centru Mladenovca, blizu lokalne pijace, prethodila je svađa, kako policija pretpostavlja, zbog neraščišćenih računa u vezi s drogom. Tog jutra Nemanja A. je sedeo sa drugovima D. M. (24) i Ž. M. (19) u kafiću, u kome je sa svojim društvom bio i Nenad N. Počela je svađa, pa su Nemanja A. i Nenad N. izašli iz lokala i na ulici nastavili verbalni duel. Prema nezvaničnim informacijama, Nenad N. je Nemanju A. nekoliko puta ošamario, pa je ovaj izvadio pištolj i pucao mu u stomak i ruku. Držeći pištolj u rukama, počeo je da beži pored šokiranih građana koji su se vraćali iz uskršnje kupovine.
- Praštalo je kao vatromet, takva pucnjava nikada nije bila u Mladenovcu. Uplašili smo se, jer je nosio pištolj i mislili smo da će pucati i na nas - priča jedan od očevidaca.
Pretrčao je preko ulice, a za njim je potrčao policajac u civilu, koji je čuo pucnjavu i video ga kako beži. Policajac je izvadio pištolj i uz povike „stoj“ pokušao da zaustavi begunca. Kako se ovaj nije osvrtao, policajac je u znak upozorenja pucao u vazduh. U tom trenutku, Nemanja A. je bacio svoj pištolj u žardinjeru ispred obližnje radnje i pobegao. Policajac je odmah pozvao kolege, a zatim priveo D. M. i Ž. M., koji su bili sa Nemanjom A. u kafiću. U međuvremenu, Nenadu A. je u Hitnoj pomoći ukazana pomoć, a zatim je prevezen u Urgentni centar u Beogradu. Kako saznajemo, Nenad N. se oporavlja.
Policija je odmah blokirala Mladenovac i krenula u potragu za napadačem. Osumnjičeni je, ipak, uspeo da automobilom stigne do Horgoša, gde je uhapšen. Kako „ Blic“ saznaje, Nemanja A. je nameravao da pobegne u Austriju, jer ima vizu te zemlje.
Napadač Nemanja A. i ranjeni Nenad N. su stari poznanici policije. Prema nezvaničnim informacijama, Nemanja A. je ranije imao problema i sa austrijskom policijom. Nenad N. je, takođe, bio u sukobu sa zakonom u inostranstvu, pa je hapšen u Holandiji zbog krijumčarenja heroina. Iz te zemlje je nedavno došao na odmor u Mladenovac. D. M. i Ž. M., inače braća, takođe su poznata policiji zbog prestupa. D. M. je u vreme pucnjave bio na zatvorskom vikendu, a sada u KPD u Valjevu izdržava kaznu zbog prodaje droge.

Нема коментара: