brojač poseta

четвртак, 24. април 2008.

Laptop za 23.000 dinara

„Asusov” prenosni računar „Eee PC 4G” ima ekran od 7 inča i memoriju od 512 MB, a težak je svega 920 grama...

Potreban vam je mali računar, lako prenosiv s mogućnošću da se uvek i na svakom mestu prikačite na internet. Iako zvuči kao naučna fantastika, dovoljno je da posetite neke bolje opremljene tehnomarkete u Srbiji i za 23.000 dinara nabavite „džepni” Asusov laptop „Eee PC 4G”.

MALIŠAN - Ovaj noutbuk je pre svega karakterističan zbog svojih minimalističkih dimenzija, koje uopšte nisu u proporciji s veoma dobrim performansama koje vam pruža ovaj uređaj.
S ekranom od samo sedam inča i težinom manjom od kilograma, „Eee PC” možete poneti svugde sa sobom. Što je naročito važno, udarci i potresi tokom transporta ne predstavljaju ozbiljniji problem zbog pouzdanog solid-state diska, koji je otporan na udarce i vibracije. Jednostavnost tehnologije je ono što je najprivlačnije kod ovog mališana. Sistem se veoma brzo podiže, što znači da je „Eee PC” uvek spreman za vas, a što je veoma važno, početnicima nije potrebno korišćenje intuitivnog grafičkog operativnog sistema. Kompatibilan je s operativnim sistemima „Linux” i „Windows XP”, hard disk je memorije četiri gigabajta, ima memoriju od 512 MB (DDR2).
E, sad o onome što ovaj računar čini zaista posebnim. Internet je korisnicima uvek i na bilo kom mestu biti dostupan uz integrisani WiFi 802.11 b/g adapter koji automatski pronalazi i priključuje se na mreže koje su dostupne. Idealno rešenje jer ne morate da idete do kuće da pošaljete mejl ili slike, ali i neka važna dokumenta.
„Eee PC” poseduje alate za rad s dokumentima u svim popularnim formatima, a omogućuje i uživanje u muzici i mnogim drugim multimedijalnim formatima.
U osnovi model „Eee PC” predstavlja ultra prenosni personalni računar koji je kompaktniji u odnosu na ostale noutbuk računare. Njegov hard disk zamenjen je fleš memorijom. Pored toga što ovaj računar poseduje sve opcije za povezivanje na internet vrlo lako se konektuje i s drugim računarima.
Za cenu po kojoj se prodaje i dimenzijama koje nude brojne prednosti, ovaj „Asusov” mališan je idealno rešenje, kako za mlade tako i za poslovne ljude.

Iščekujući „Eee PC 8 GB”
U Srbiji se trenutno može kupiti samo ovaj „Asusov” model iz serije „Eee PC”. Naime širom sveta veliku popularnost uživa „Eee PC 8 GB”, koji je duplo brži od rođaka koji se prodaje u Srbiji, a iz njegovog naziva se može naslutiti da mu hard disk ima duplo veće kapacitet.

Нема коментара: