brojač poseta

понедељак, 28. април 2008.

KRVAVI OBRAČUN ZBOG DEVOJKE!

Marko Pavlović (22), radnik obezbeđenja u kafiću „Komodo" u Nišu, ubijen zbog svađe oko devojke koja je pravila nered u lokalu

Mesto napada... Mokranjčeva ulica u Nišu

Marko Pavlović (22), radnik obezbeđenja u niškom kafiću „Komodo", ubijen je zbog svađe oko jedne devojke koja se bahato ponašala u lokalu! Kako Press saznaje, Pavlović je u subotu, dan posle incidenta u kafiću, pokušao sa njenim momkom da raščisti nesporazum, ali je posle svađe u Mokranjčevoj ulici u Nišu izbila žestoka pucnjava u kojoj je Pavlović ubijen, a dva mladića su teško ranjena!

FAKTI

- U januaru 2002. godine u pucnjavi u centru Niša ranjen je Branko Simić, poznatiji kao Sima Nosonja, dok je njegov prijatelj Zoran Malešević Bosanac ubijen

- Sandro Stamenković i Robert Viciknez ubijeni su u sačekuši septembra 2002. godine

- U aprilu 2004. godine u pucnjavi u centru Niša ranjeno je četvoro ljudi, uključujući i prolaznicu Bojanu Nikolić

- Niški biznismen Rodoljub Kanjevac, koji je izbegao tri atentata, ubijen je u julu 2006. godine ispred svoje kuće

- Krajem februara ove godine ispred diskoteke u Novom Selu ranjen je Bratislav I. (34)

- U dve pucnjave na Obilićevom vencu pre mesec dana jedna osoba je teško povređena, dok u drugoj pucnjavi niko nije stradao

Zoran Popović, istražni sudija Okružnog suda u Nišu, saslušao je svedoke pucnjave, ali u interesu istrage nije želeo da saopšti detalje njihovog iskaza. Međutim, kako Press saznaje, napadači su identifikovani i u toku je policijska potraga za njima. Osumnjičeni su odranije poznati policiji kao izvršioci brojnih krivičnih dela, uključujući i razbojništva.

- Motiv pucnjave su neraščišćeni računi dve grupe mladića, koji su se dan ranije sukobili u kafiću „Komodo", u kojem je Pavlović radio kao obezbeđenje. Veče uoči pucnjave osumnjičeni su bili gosti kafića. Devojka jednog od njih počela je bahato da se ponaša, da razbija čaše po lokalu, pa ju je Marko Pavlović zamolio da se smiri. To je naljutilo njenog momka, koji je optužio Pavlovića da maltretira njegovu devojku. Međutim, te večeri se sve okončalo na verbalnom sukobu - kaže za Press izvor blizak istrazi, i nastavlja:

- Sutradan je osumnjičeni pozvao Pavlovića da se nađu u Mokranjčevoj ulici, kako bi navodno raščistili nesporazum. Marko je to prihvatio, ali je sa sobom poveo starijeg brata. Kada su se sreli, mladići su počeli da razmenjuju psovke, a zatim su potegli oružje. Na licu mesta pronađena su tri pištolja koja su bačena prilikom dolaska policije.

Marko Pavlović pogođen je u srce i preminuo je na putu do bolnice. U pucnjavi je teško povređen njegov stariji brat Miroslav (30), a teške povrede zadobio je i slučajni prolaznik Mihajlo Živić (22), kojeg je rikošetirani metak pogodio u glavu, a prilikom pokušaja da pobegne udario ga je automobil i slomio mu nogu. Obojica su zbrinuta na Neurohirurškoj klinici u Nišu.

- Pacijenti su nakon pružene pomoći u stabilnom stanju. Miroslav ima prostrelnu ranu na slepoočnici, dok Mihajlo ima ustrelnu ranu na glavi - rekao je Ivan Stefanović, direktor Neurohirurške klinike.

U istoj bolnici na lečenju je zadržan i Luka T. (21), koji je u noći između četvrtka i petka teško povređen u pucnjavi u kafani „Premijer" na Vizantijskom bulevaru. Luka je metkom pogođen u vrat, usled čega mu je oduzet donji deo tela. Doktor Stefanović kaže da je reč o visokorizičnom pacijentu sa teškim neurološkim oštećenjem koje zahteva intenzivnu terapiju.

Istraga... Uviđaj posle pucnjave trajao nekoliko sati

Istražni sudija Okružnog suda Novica Stefanović odredio je pritvor Novici Jovanoviću, vlasniku kafane „Premijer", i radniku obezbeđenja Milanu Petroviću, koji se sumnjiče za podstrekavanje, odnosno pomaganje u pokušaju ubistva. Kako saznaje Press, Jovanović je angažovao grupu mladića kako bi se obračunali sa Lukom i njegovim društvom koji su se bahato ponašali u njegovom restoranu.

- Luka je sa društvom i ranije dolazio u „Premijer" i sukobljavao se sa zaposlenima. U četvrtak uveče ponovo je sa društvom došao u lokal. Jedan od konobara obavestio je gazdu da je Luka tu i da im pravi probleme, zbog čega je Jovanović, umesto da obavesti policiju, odlučio da se lično obračuna sa njim. Pozvao je grupu mladića koji su došli naoružani pištoljima, a kada je radnik obezbeđenja isključio kamere, ovi momci su se ustremili na Luku i njegovo društvo i počeli da ih tuku. Jedan od njih je iz neposredne blizine pucao na Luku, nakon čega su pobegli. Za njima se i dalje traga - kaže dobro obavešten izvor blizak istrazi.

Kako je Pressu potvrđeno u niškoj policiji, za akterima obe pucnjave biće raspisana poternica.

Нема коментара: